Tenis

Federer: "Jako sam zadovoljan svojim ovogodišnjim nastupima u Wimbledonu"

Branimir Korać • četvrtak, 03.07.2014.
Federer: "Jako sam zadovoljan svojim ovogodišnjim nastupima u Wimbledonu"
Foto: EPA

Roger Federer prošao je u polufinale Wimbledona nakon pet kvalitetno odrađenih mečeva i pobjede u četvrtfinalu protiv sunarodnjaka Stana Wawrinke. Iako je Wawrinka imao zdravstvenih problema, Federer nije imao lagan posao...

Prošle godine Roger Federer neočekivano je ispao već u drugom kolu gdje je bolji bio Sergij Stakhovski. Ove godine situacija je drugačija, Švicarac nije dopustio nikakvo iznenađenje i došao je do polufinala.

"Jako sam sretan svojima nastupima i što sam se vratio u pravom izdanju. Prošla godina bila je razočaravajuća i tužan sam napustio Wimbledon. Lijepo je biti ponovno u polufinalu", rekao je Federer.

U polufinalu ga očekuje Milos Raonic koji je zaustavio australskog tinejdžera Nicka Kyrgiosa.

"Na ovoj podlozi sa servisom kakav posjeduje Raonic će biti jako težak protivnik. U tom meču bit će mi najvažnije da obavim dobro posao na svom servisu i onda vidim što mogu učiniti na protivničkom."

Protiv Stana Wawrinke slavio je 3:6, 7:6(5), 6:4, 6:4 i tako upisao i 14. pobjedu u 16 međusobnih susreta.

"Uvijek je teško igrati protiv Stana. Moram priznati da je igrao jako dobro u prva dva seta, no kasnije je imao zdravstvenih problema. Dva i pol seta sam morao čekati na prvi break, jednostavno je predobro pogađao da bih mogao išta napraviti. Teško mi je igrati protiv njega jer smo prijatelji i predobro se poznajemo, tu nema mjesta za iznenađenje. Mislim da smo obojica odigrali vrhunski meč"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!