Tenis

Kvitova po drugi naslov u Wimbledonu protiv bivše juniorske pobjednice Bouchard

Ante Zovko • četvrtak, 03.07.2014.
Kvitova po drugi naslov u Wimbledonu protiv bivše juniorske pobjednice Bouchard
Foto: EPA

Čehinja Petra Kvitova i Kanađanka Eugenie Bouchard borit će se u subotu za naslov pobjednice Wimbledona. Kvitova je u polufinalu bila bolja od sunarodnjakinje Šafarove, a Bouchard od Rumunjke Simone Halep.

Kvitova, pobjednica u All England Clubu 2011. godine, izbacila je tri godine stariju Šafarovu sa 7:6(6), 6:1 te upisala šestu pobjedu u međusobnim ogledima s prijateljicom u šestom navratu.

Šafarova je dobro odbijala snažne udarce s osnovne linije u prvom setu i izborila odlučujuću igru, no presudila je dijagonala forhendom. U drugom setu Kvitova je podigla razinu svoje igre i projurila u finale.

Sličan je bio i razvoj meča Eugenie Bouchard i Simone Halep. Kanađanka je poslije polufinala ovogodišnjih Australian Opena i Roland Garrosa konačno došla u priliku za prvi Grand Slam naslov. Završilo je 7:6, 6:2.

Meč je triput bio prekidan. Poslije četiri gema, Halep je zatražila liječničku pomoć zbog otečenog zgloba. U tie-breaku je jedan gledatelj morao biti iznesen s tribina nakon što mu je pozlilo na suncu.

Halep je spasila jednu meč-loptu, a Bouchard je tada zatražila sudačku intervenciju zbog buke u gledalištu. Poslije još pet meč-lopti, bivša juniorska pobjednica Wimbledona završila je meč u svoju korist.

Wimbledon, polufinale:
Kvitova (Češka, 6) - Šafarova (Češka, 23) 7:6(6), 6:1
Bouchard (Kanada, 13) - Halep (Rumunjska, 3) 7:6(5), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik03.07.2014. u 21:22
    Ima 650k lajskova na fb, a postovi joj nisu generički kao kod donne.
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik03.07.2014. u 20:47
    bouchard je zvijer !! nek donnu nju uzme kao primjer :))
    Obrisan korisnik