Tenis

Novak Đoković uspješniji od Dimitrova za treće finale Wimbledona

Branimir Korać • petak, 04.07.2014.
Novak Đoković uspješniji od Dimitrova za treće finale Wimbledona
Foto: EPA

Prvi finalist Wimbledona je Novak Đoković koji je u četiri zanimljiva seta bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova. Đoković je spasio četiri set lopte u četvrtom setu i otišao u svoje treće finale u Londonu...

Nakon što je prošle godine poražen u finalu Wimbledona, Novak Đoković vratio se u završni dvoboj polufinalnom pobjedom protiv Grigora Dimitrova.

Dimitrov je u ovaj susret ušao u fantastičnoj formi, izuzev beznačajnog poraza na ekshibiciji uoči Wimbledona, nije imao niti jedan poraz na travi, a u samo dva meča nije slavio bez izgubljenog seta. U finalu Eastbournea set mu je otkinuo Feliciano Lopez, a u osmini finala Wimbledona Aleksandr Dolgopolov dva.

Đoković je iza sebe imao teško četvrtfinale u pet setova protiv Marina Čilića, no imao je dovoljno snage i za Dimitrova koji nije imao dovoljno mirnoće u ključnim trenucima četvrtog seta.

Prvi set donio je dominaciju obojice igrača na svojem početnom udarcu i vrlo malo prilika. Jedina se ukazala u petom gemu kada je Đoković iskoristio krizu Dimitrova, došao do 0:40 i odmah riješio set u svoju korist.

Đoković je mogao vrlo brzo doći do teško dostižnih 2-0 u setovima. Imao je u drugom setu break prednosti i vodio je s 3:1 kada se ukazala nova break lopta, ali nakon što je nije iskoristio, Dimitrov je zaigrao bolje, Đoković je počeo poklanjati poene i Bugarin je uzeo set s pet uzastopnih osvojenih gemova.

Treći i četvrti set bili su prilično izjednačeni, a odluka je pala u tie-breaku. U oba navrata uspješniji je bio Đoković iako je opasno vidio u četvrtom setu. Prvo je Dimitrov imao set loptu kod 5:4, nije je iskoristio, a zatim je u 13. igri imao 6:3, ali i tu je ruka zadrhtala. Đoković je uspio napraviti preokret i serijom 6:1 doći do prolaza u finale.

Dvostruke servis pogreške bile su problem za Dimitrova, došle su u ključnim trenucima i imao ih je osam. Međutim odigrao je sjajan turnir, može definitivno biti presretan svojim nastupom na travnatoj podlozi ove sezone.

"Posljednjih nekoliko Grand Slam finala sam izgubio i jedva čekam ovo. Očekuje me veliki izazov, veliki meč. To je finale Wimbledona, najveći događaj u svijetu sporta. Dimitrov zaslužuje svaki respekt, nisam imao lagan posao i četvrti set je mogao otići i na njegovu stranu. Počeo sam dobro, ali kao i u meču protiv Čilića, dopustio sam protivniku povratak u meč. Ipak, sretan sam što sam ponovno u finalu Wimbledona."

Wimbledon, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 11) 6:4, 3:6, 7:6(2), 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik04.07.2014. u 21:55
    za sada je samo šarapov
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik04.07.2014. u 21:21
    Dimitrov je definitivno kandidat za broj 1. Ima 23 godine i u vrhu je svjetskog tenisa. Za 2-3 godine kad velika četvorka padne, on bi trebao biti na vrhuncu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2014. u 20:10
    jedna stvar : iskustvo u ovakvim situacijama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2014. u 17:57
    ipak ocekivano
    Obrisan korisnik