Tenis

Federer održao lekciju Raonicu i došao nadomak osmog naslova u Wimbledonu

Branimir Korać • petak, 04.07.2014.
Federer održao lekciju Raonicu i došao nadomak osmog naslova u Wimbledonu
Foto: EPA

Milos Raonic nije zaustavio Rogera Federera u pohodu na deveto finale Wimbledona. Veliki Švicarac bio je bolji i zasluženo je slavio bez da je Raonicu pružio neku veliku priliku...

25. Grand Slam finale i prvo Grand Slam finale protiv Novaka Đokovića još od US Opena 2007. godine izborio je Roger Federer pobjedom protiv Milosa Raonica.

Prije meča sve najave su išle u smjeru - tko izgubi servis, gubi i set. Tako je i bilo, a sva tri puta gubitnik je bio Raonic. S druge strane Federeru nije uspio zaprijetiti i još će morati pričekati na svoje prvo finale na ovoj razini.

"Ovo mi puno znači, neizmjerno sam ponosan kada god izađem na terenu u Wimbledonu jer sam svjestan kako nemam ispred sebe još deset godina ovdje. Ove godine igrao sam odličan tenis kada god sam bio pod pritiskom i imam velika očekivanja od ovog finala. Puno mi je značilo što sam bez previše problema prošao kroz prvi tjedan i u drugom tjednu sam bio samo bolji. Bit će sjajno igrati protiv Novaka, uvijek smo imali odlične susrete. Novak je pravi pobjednik, također je naviknuo na ovo okruženje i vjerujem da nas čeka sjajan susret", rekao je Federer nakon pobjede.

Tri puta po 6:4 i relativno lagan posao za Federera koji je uspješno neutralizirao servis Raonica i ostavio ga bez pomoći glavnog udarca. Raonic je u meč ušao s prosjekom od 30 aseva po susreta, a ovdje je pogodio "samo" 17. S druge strane Federer je bio uvjerljiv na svom servisu i protivniku je dopustio tek jednu break loptu koju nije iskoristio.

Prvi set otišao je na stranu Federera nakon što je Raonic izgubio servis već u prvom gemu dok je u naredna dva seta Kanađanin servis gubio u samom finišu.

Švicarac je tako ostvario zacrtano i nastavio seriju pobjeda protiv Raonica koji će još malo pričekati na prvo slavlje u susretima s Federerom.

Wimbledon, polufinale:
Roger Federer (Švicarska, 4) - Milos Raonic (Kanada, 8) 6:4, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.07.2014. u 02:25
    Profesor će opet u nedjelju držati: "časove tenisa"..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2014. u 02:24
    Gleadao sam meč...imao sam osjećaj da je Federer ovo dobio na rutinu i na 50 % snage. Onako laganini. Bez forsanja i umaranja. Raonic je bio promatrač u susretu koji je samo vračao loptu nazad i niti u jednom trenutku ni blizu nije zaprijetio Federeru.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2014. u 21:44
    uz Samprasa, najbolji i najljepsi tenis
    Obrisan korisnik