Tenis

Kvitova deklasirala Bouchard i uzela drugu titulu u Wimbledonu

Ante Zovko • subota, 05.07.2014.
Kvitova deklasirala Bouchard i uzela drugu titulu u Wimbledonu
Foto: EPA

Čehinja Petra Kvitova ponovila je u Wimbledonu svoj podvig iz 2011. godine. Kanađanka Eugenie Bouchard nije imala šanse protiv klinički precizne, nepogrešive Kvitove koja je učinila završni ženski meč jako izvjesnim i slavila sa 6:3, 6:0.

Prije tri godine Kvitova je pobijedila Mariju Šarapovu u dva seta, ali taj je meč bio malo neizvjesniji. Bouchard je pala za manje od sat vremena protiv dominantne Čehinje koja će početkom sljedećeg tjedna preuzeti svjetski broj četiri.

Kvitova je iskoristila šest od 13 break-šansi, ubacila 68 posto prvog servisa i na njemu ostvarila 82 posto poena. Imala je 28 winnera u odnosu na osam Bouchard koja će morati pričekati bolju priliku za osvajanje svog prvog Grand Slam naslova na seniorskoj razini.

Bouchard, bivša juniorska pobjednica Wimbledona, našla se u prvim problemima u trećem gemu. Povela je 30:0 na svojem servisu, no pogreškama je dala priliku iskusnijoj kolegici koja to danas nije oprostila. Bouchard je spasila jednu break-loptu, no nije mogla sačuvati forhend dijagonalu za 2:1. Bouchard je potom došla do izjednačenja, ali nije išlo dalje od toga.

Kvitova je ispustila dvije šanse za break kod 3:1 kad se Bouchard izvukla servisom. Kod 4:2, Kvitova je povela 0:30. Dvostruka pogreška Bouchard dala joj je dvije prilike za novi break i odmah je bilo 5:2. Bouchard se probudila u osmoj igri i vratila jedan break, no nije uspjela učiniti set neizvjesnim. Kvitova je odmah odgovorila novim breakom sjajnim reternima.

Poslije toga Kvitova nije imala mnogo poteškoća sa završavanjem posla. Kod 2:0 dogodilo se izjednačenje, i to zahvaljujući Čehinjinim pogreškama. Servisi su to ispravili, a onda još jedan break donio je Kvitovoj 4:0. Kanađanka je povela 40:15, ali se nije mogla obraniti od reterna. Kvitova je ubrzo privela kraju jednu od najdominantnijih predstava viđenih u finalima Wimbledona.

Wimbledn, finale:
Kvitova (Češka, 6) - Bouchard (Kanada, 13) 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir06.07.2014. u 21:06
    Jeli moguće da nije niti spomenuto, da je finale Wimbledona sudila Marija Čičak, Hrvatska sutkinja?!??!?!?!!!?!!!!!!!!!!!!?
    Mithrandir
  • raz_bojnik06.07.2014. u 20:54
    kanađanka mi izgleda vrlo inteligentno, tako da će izvući pouke, čak jei vrlo mirno primila gaženje
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik05.07.2014. u 17:56
    Ni Sheldon nije pomogao Bouchard u loži, barem ovaj meč :)
    Obrisan korisnik
  • Zdren05.07.2014. u 17:14
    pfft nisam stigao ni vidjeti meč.
    Zdren