Tenis

Ante Pavić za dva sata do glavnog ždrijeba turnira u Newportu

Branimir Korać • nedjelja, 06.07.2014.
Ante Pavić za dva sata do glavnog ždrijeba turnira u Newportu
Foto: EPA

Irac James McGee dosta je namučio Antu Pavića u posljednjem kolu kvalifikacija Newporta, međutim hrvatski tenisač ipak je uspješno riješio ovaj "problem" i stigao do pobjede u tie-breaku trećeg seta...

Ante Pavić ušao je u ovaj susret kao favorit, posebno nakon odličnih nastupa na travi ove godine. S druge strane McGee baš i nema nekih većih pobjeda, posebno ne na ovoj podlozi, a mi pamtimo slavlje protiv Borne Ćorića u kvalifikacijama Queen'sa.

Pavić je u meč ušao oprezno, od prvog gema radio je pritisak na servis Irca i u prvom setu napravio je dva breaka dok je u preostala dva gema koja je McGee osvojio također bio blizu oduzimanju servisa.

Ista priča nastavila se i u drugom setu. McGee je teškom mukom osvajao svoje servis gemove, spasio je pet break lopti u tri gema, a na servisu Pavića nije se niti približio. Sve do desetog gema kada Pavić po prvi put ulazi u krizu, jedini put daje break loptu protivniku i odlazi u treći set.

Nastavilo se i tamo po starom, ponovno je McGee morao spasiti pet break lopti u setu koji je na kraju ipak otišao u tie.-break. Tamo je Irac vodio s 5:3, međutim Pavić se spasio, napravio preokret i na kraju sa 8:6 prošao u glavni turnir.

Potencijalni protivnici u prvom kolu su prvi nositelj John Isner, Tim Smyczek, Marius Copil i Peter Polansky. Bilo bi odlično izbjeći Isnera, ostali protivnici nisu nepobjedivi.

ATP Newport, kvalifikacije, treće kolo:
Ante Pavić (Hrvatska, 1) - James McGee (Irska, 7) 6:2, 4:6, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac08.07.2014. u 20:40
    prošo je i prvo kolo..
    teniosac
  • teniosac07.07.2014. u 08:52
    bravo Ante
    teniosac