Nogomet

Yuichi Nishimura kandidat za finale SP-a, Velasco Carballo poslan kući

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.07.2014.
Yuichi Nishimura kandidat za finale SP-a, Velasco Carballo poslan kući
Foto: EPA

FIFA je objavila imena 15 sudaca koji kandidiraju za vođenje finala Svjetskog prvenstva u Brazilu. Na popisu se nalazi i Japanac Yuichi Nishimura koji je usmjerio Brazil prema pobjedi protiv Hrvatske...

15 sudaca kandidira za vođenje drugog polufinala između Argentine i Nizozemske, utakmice za treće mjesto i finale. Među njima su suci iz svih konfederacija, a zasad je poznato tek tko će voditi prvo polufinale između Brazila i Njemačke koje je povjereno Meksikancu Marcu Rodriguezu.

Među nagrađenima ističe se ime Japanca Yuichija Nishimure koji je grubo oštetio Hrvatsku u prvom susretu na SP-u protiv Brazila i nakon toga više nije vodio nijednu utakmicu. Ipak, on je još na Svjetskom prvenstvu i ne bi bilo ništa iznenađujuće da u konačnici odsudi jednu od ove tri važne utakmice.

S popisa kandidata skinut je Španjolac Carlos Velasco Carballo koji je sudio dvoboj između Brazila i Kolumbije u kojem je teže stradao Neymar, a Zuniga nije zaradio niti opomenu. Bila je to jedna od većih pogrešaka Španjolca u tom susretu i poslan je kući.

FIFA će suce za drugu polufinalnu utakmicu objaviti danas, a nakon što budu poznati parovi finala i susreta za treće mjesto, bit će određeni suci i za ta dva posljednja dvoboja.

Suci kandidati za finale:
Noumandiez Doue (Obala Bjelokosti), Djamel Haimoudi (Alžir), Ravšan Irmatov (Uzbekistan), Yuichi Nishimura (Japan), Mark Geiger (SAD), Marco Antonio Rodríguez (Meksiko), Enrique Osses (Čile), Sandro Meira Ricci (Brazil), Carlos Vera (Ekvador), Cünet Çakir (Turska), Jonas Eriksson (Švedska), Pedro Proença (Portugal), Nicola Rizzoli (Italija), Howard Webb (Engleska).

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.07.2014. u 12:42
    Poslije ovog samo debili mogu pratit Blaterova namještena natjecanja fuuj.Šteta za prvenstvo igrački puno dobrih ekipa i sve ostalo što čini uzbudljivo SP .Što nam ovo Sp govori to je samo ogledalo svijeta i globalističke politike danas.Fuuj i užas je bilo oduvijek samo sada je to sve vidljivije i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ivos08.07.2014. u 09:05
    Vidjet ćete da će Turčin Çakir suditi finale, a Webb i Eriksson polufinala. A Nishimuri nagrada utakmica za treće mjesto
    ivos
  • johnny00808.07.2014. u 01:39
    fuj
    johnny008
  • Obrisan korisnik07.07.2014. u 22:48
    izmedju zadnjih pet treba izabrati trojicu, Ravshan Irmatov je osim pustanja prednosti svicarskoj vs ekvadora bio ocajan nije dosudio srnino igranje rukom i iskljucenje,te se pogubio u tekmi nizozemska vs.meksiko - dosudio nepostojeci penal na robbenu i nesvirao evidentan.
    Obrisan korisnik
  • mb54st07.07.2014. u 21:58
    Nagrada i zahvala FIFE za "odrađen" posao od strane Japanca.
    mb54st