Nogomet

Van Gaal: "Moramo zaustaviti dotok lopte prema Messiju"

Ante Zovko • srijeda, 09.07.2014.
Van Gaal: "Moramo zaustaviti dotok lopte prema Messiju"
Foto: EPA

Drugi polufinalni dvoboj Svjetskog prvenstva, Argentina - Nizozemska, neće biti nalik prvom u kojem je Njemačka deklasirala Brazil, vjeruje nizozemski izbornik Louis van Gaal. Mogla bi odlučiti sreća, kaže.

U razgovoru za Fifine službene stranice Van Gaal je ustvrdio da neće pripremati posebnu taktiku za zaustavljanje Lionela Messija. Fokusirat će se, kaže, na Argentinu kao cjelinu:

"Ne razmišljam o pojedinim igračima, uvijek razmišljam o tome da moramo igrati protiv momčadi, no Messi je jako važan igrač. Ali imamo i mi važne igrače: Van Persieja, Robbena i Sneijdera. Nikad nisu osvojili Zlatnu loptu, ali su jako dobri igrači koji mogu prelomiti utakmicu, kao Messi. Moramo zaustaviti dotok lopte prema Messiju, dodavati se što više, postići gol, a sve to može se postići samo momčadskom igrom. Nadam se da je moja momčad u stanju učiniti."

Upitan da li vjeruje da Nizozemska može otići do kraja, Van Gaal je rekao:

"Da, mislim da može. Prošli smo skupinu u kojoj je bila Španjolska, svjetski prvak, nepobjediva u posljednje dvije godine. Tu je bila i Australija, koju nikad prije nismo dobili. Svladali smo i drugoplasirani Čile. Sve su to dobre ekipe, pa je to mojoj momčadi dalo samopouzdanja. Jako nas je teško pobijediti."

Predvidio je kako će izgledati drugi polufinalni dvoboj: "Mislim da će to biti jako uravnotežena utakmica. Možda će pobijediti sretnija momčad."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!