Nogomet

Sabella: "Mi smo već pobjednici, ali nećemo se sada predati"

Branimir Korać • srijeda, 09.07.2014.
Sabella: "Mi smo već pobjednici, ali nećemo se sada predati"
Foto: EPA

Argentina je čekala pune 24 godine na plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. Dočekala ga je u Brazilu, zadovoljna je ispunjenim ciljem, ali ne želi se sada s tim zadovoljiti...

Argentinski izbornik Alejandro Sabella već sada je zadovoljan ostvarenim na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Ipak, ne želi da njegova reprezentacija utone u zadovoljstvo već će pokušati otići do kraja.

"Naša želja je bila otići što je dalje moguće i pokušati ući među četiri najbolja. U tome smo uspjeli i za mene su moji igrači već sada pobjednici, ali neće se predati. Već smo ostvarili ono što Argentina nije uspjela 24 godine, ali prokušat ćemo napraviti još jedan mali korak naprijed", tvrdi Sabella.

U polufinalu protiv Nizozemske neće imati Angela di Mariju i vjeruje da ga Enzo Perez može dobro zamijeniti.

"Uvijek sam govorio da je Di Maria za nas iznimno važan. On donosi ravnotežu u momčadi, može igrati na više pozicija i sjajno surađuje s Lionelom Messijem. S Real Madridom je osvojio Ligu prvaka i nema momčadi u Europi koja ga ne bi poželjela. Međutim morat ćemo se prilagoditi. Perez je bio igrač sezone u Portugalu, ima drugačije karakteristike, ali je vrlo dinamičan igrač koji dolično koristi prostor. Vraća nam se i Aguero, vidjet ćemo kako će se utakmica kretati i koliko će nam biti potreban."

Sabella posebno cijeni Louisa van Gaala.

"Nizozemska ima briljantnog trenera. Van Gaal je tijekom cijele karijere pokazivao kako se može fantastično prilagođavati utakmicama i mijenjati taktiku tijekom susreta. On je vrlo inteligentna osoba."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!