Nogomet

Van Gaal: "Ovo je najgori mogući scenarij, a utakmice za treće mjesto ne bi se trebale igrati"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.07.2014.
Van Gaal: "Ovo je najgori mogući scenarij, a utakmice za treće mjesto ne bi se trebale igrati"
Foto: EPA

Nogometaši Nizozemske nakon još jednog susreta koji je odlučen s linije jedanaest metara okreću se Brazilu i utakmici za treće mjesto. Za razliku od susreta s Kostarikom, u polufinalu je ulogu junaka raspucavanja preuzeo argentinski čuvar mreže Sergio Romero...

"Pobjeda nad Kostarikom izborena na jedanaesterce trebala je mojoj momčadi dati samopouzdanje. Odradili smo to raspucavanje u velikom stilu, na nevjerojatan način stigli do pobjede u tom dvoboju", tim je riječima Louis van Gaal otvorio konferenciju za medije nakon poraza od Argentine.

Za razliku od opisanog dvoboja, u kojem je junak bio rezervni vratar Tim Krul, polufinalno raspucavanje obilježio je Argentinac Sergio Romero koji je nizozemske nade poljuljao već u prvoj seriji.

"Ključno je postići taj prvi pogodak. Pitao sam dva svoja igrača hoće li preuzeti tu odgovornost prije nego je moja odluka pala na Rona Vlaara", otkrio je 62-godišnji stručnjak te nastavio:

"Smatrao sam da je bio najbolji igrač na terenu te da bi trebao imati puno smjelosti. Umjesto toga, još se jednom pokazalo koliko je teško poentirati u raspucavanjima."

I dok su nakon istog scenarija Nizozemci slavili protiv Kostarike, susret s Argentinom donio im je tugu i razočaranje te borbu za treću poziciju protiv uzdrmanog Brazila. Nizozemac je još jednom ponovio svoje mišljenje o utakmicama za treće mjesto.

"Da, ovo je najgori mogući scenarij, izgubiti na jedanaesterce. Bili smo u krajnjoj liniji ravnopravni s Argentinom, ako ne i bolji protivnik od njih. Veliko je ovo razočaranje. Odigrali smo sjajan turnir, nitko nije očekivao da ćemo stići ovako daleko, a sada je pred nama susret za treće mjesto koji se niti ne bi trebao igrati. U ovoj fazi turnira igrači ne bi trebali igrati utakmicu za treće mjesto, već deset godina tvrdim isto. Postoji samo jedna nagrada, a to je naslov prvaka."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2014. u 22:02
    pa s ovakvim stavom covjeka s biljeznicom i razvaljenim brazilom ova tekma nema neku napetost , no da je argentina ispala ...e to bi bila najznacajnija borba za trece mjesto ikad (osim one 98. naravno :)
    Obrisan korisnik
  • gerrard10.07.2014. u 19:44
    ma meni je to 3. mjesto isto kao da se razigrava 5-8...i onda igraš utakmicu da bi bio 5. i kažeš nakon 20 godina da si bio 5.?! nema mi to baš nekog smisla, pa dovoljno je reći da si bio u polufinalu/četvrtfinalu...to 3. mjesto je nekakva muljaža FIFE(jer na EURU nema te utakmice)p.s. mislim da bi... [više na forumu]
    gerrard
  • Obrisan korisnik10.07.2014. u 17:43
    mislim da si i brazilcima ne igra ta utakmica, nek podijele medalje i poštede nas muke! a van gaal je najveći krivac za jučerašnu tekmu, ubio je i ono malo nogometa kaj su pružile ekipe sinoć svojom taktikom i kalkuliranjem!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2014. u 17:08
    Onda nek slobodno ustupe mjesto nekome tko ne kmeči i kome bronca znači nešto u životu. Ili još bolje, neka ni ne nastupaju, ipak je u startu jako mala šansa da ćeš osvojiti zlato. Nekih 1:32.
    Obrisan korisnik
  • renimus10.07.2014. u 15:43
    istina je ovo sa trecim mjestom. to je samo jos jedan nacin muznje love od gladne, korumpirane fife. utakmica vise, rasprodan stadion, televizijska prava… a igraju dvije ekipe koje tu ne zele biti.
    renimus