Zimski sportovi

St. Louis Blues potpisao ugovor sa Steveom Ottom

Željka Jurkas • petak, 11.07.2014.
St. Louis Blues potpisao ugovor sa Steveom Ottom

Dan nakon što je određen datum arbitraže Vladimira Sobotke i St. Louis Bluesa, arbitraže plaće koja je pokrenuta na zahtjev kluba, odjeknula je vijest da je Sobotka postao novi član KHL-ovog Avangard Omska. Time Sobotka postaje najznačajniji igrač koji je ovoga ljeta NHL zamijenio Europom...

Sobotka i St. Louis dugo se nisu mogli usuglasiti oko novog ugovora (pregovori traju od zime), a prije par dana Sobotka je promijenio zastupnika i očito primio ponudu koju nije mogao odbiti. GM Bluesa Doug Armstrong ponudio mu je višegodišnji ugovor (3-5 godina) u iznosu većem od 3 milijuna dolara po sezoni, no očito manjem od četiri za koliko se nagađa da je potpisao u Omsku (12 milijuna dolara za tri sezone). Armstrong je nakon potpisivanja Paula Stastnyja ostao s okvirno šest milijuna dolara u dozvoljenom cap spaceu koje je planirao potrošiti na ponovno potpisivanje Sobotke i Jadena Schwartza.

27-godišnji Čeh, koji je igrao na centru druge ili ponekad treće linije, bio je jedan od važnijih igrača St. Louisa prošle sezone. Njegova vrijednost nije bila samo u impresivnim pobjedama u faceoffu (61.9% prošle sezone), već je bio jedan od vodećih klizača u posjedu paka u momčadi, učinivši sve oko sebe boljima, što je vidljivo u ovom grafu. U 61 susretu dao je devet golova i upisao 24 asistencije.

St. Louis će 21. srpnja izaći na arbitražu u nadi da će netko predstavljati Sobotku i nakon nje zadržati prava njegovog ponovnog potpisivanja. U međuvremenu, suočeni s gubitkom, Bluesi su ponovno potpisali ugovor sa Stevom Ottom koji im je došao iz Buffalo Sabresa u kompletu s Ryanom Millerom. Ott je u 23 utakmice upisao tri asistencije i zaradio 37 kaznenih minuta. Dobio je ugovor na dvije godine s prosječnom godišnjom plaćom od 2.6 milijuna dolara.

U drugoj od tri arbitraže koje su zahtijevali klubovi, onoj Colorado Avalanchea i Ryana O'Reilleyja pregovori ne idu u željenom smjeru, javlja Denver Post i šanse su velike da do višegodišnjeg ugovora neće doći.

Anaheim Ducksi potpisali su jednogodišnji ugovor s veteranom Danyjem Heatleyjem, a Florida Panthersi došli su do dvogodišnjeg dogovora s mladim braničem Erikom Gudbransonom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!