Nogomet

Bierhoff: "Argentina ne ostavlja mnogo prostora i čeka Messijev čarobni trenutak"

Ante Zovko • subota, 12.07.2014.
Bierhoff: "Argentina ne ostavlja mnogo prostora i čeka Messijev čarobni trenutak"
Foto: EPA

Njemački junak s Europskog prvenstva 1996., a danas team manager, Oliver Bierhoff, kaže da ne očekuje da će Njemačka protiv Argentine u finalu Svjetskog prvenstva imati toliko prostora koliko joj je otvorio Brazil u polufinalu, ali da Njemačka ne smije mijenjati svoj stil.

Bierhoff je bio član posljednje njemačke reprezentacije koja je osvojila veliki trofej, a 2006. se našao usred masovnog fizičkog obračuna između njemačkih i argentinskih igrača tijekom četvrtfinalnog ogleda Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Uoči finalnog obračuna u nedjelju, Bierhoff je upozorio njemačke igrače da ne smiju isprovocirati nešto slično te da se trebaju posvetiti igri.

"Argentinci igraju tvrd, agresivan, fizički nogomet, što znači da mi ne smijemo mijenjati našu nogometnu filozofiju i fokusirati se na ono što moramo učiniti", izjavio je Bierhoff, koji je od 2004. team manager njemačke selekcije.

Njemačka je u polufinalu deklasirala Brazil sa 7:1, no bivši napadač upozorava da njegovi sunarodnjaci ne smiju očekivati reprizu tog susreta ili bilo što slično. Bit će mnogo neizvjesnije, tvrdi:

"Neće to biti utakmica kao ona u polufinalu. Argentina se brani blizu svog šesnaesterca, ne ostavlja mnogo prostora za utrčavanja i čeka Messijev čarobni trenutak. Mi moramo igrati našu igru i ne pružiti im prostor koji im je potreban."

Ogled u Rio de Janeiru bit će šesti njemačko-argentinski na svjetskim smotrama, treći u samoj završnici. Omjer je zasad 1-1.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!