Nogomet

Mertesacker: "Ako padnemo samo pet posto u odnosu na dvoboj s Brazilom, nemamo šanse"

Ante Zovko • subota, 12.07.2014.
Mertesacker: "Ako padnemo samo pet posto u odnosu na dvoboj s Brazilom, nemamo šanse"
Foto: EPA

Njemačka je favorit u finalu Svjetskog prvenstva poslije uvjerljive pobjede protiv Brazila, priznaje stoper Per Mertesacker, ali upozorava da njemački igrači ne smiju patiti od samodopadnosti nakon takvog povijesnog rezultata.

Argentina i Njemačka u nedjelju će se u Rio de Janeiru boriti za titulu svjetskog prvaka. Naslov favorita je na njemačkoj strani poslije slavlja 7:1 protiv Brazila u polufinalu, ali stoper Per Mertesacker upozorava da priča još nije gotova i da ne smije biti opuštanja.

"Naša izvedba protiv Brazila bila je gotovo savršena. Ako pogledate statistiku, dodavanja, golove koje smo postigli... Sve je bilo tako tečno. Svi su se dobro nosili s pritiskom situacije. Mogli ste vidjeti razliku između momčadi i to je razlog zašto smo ispisali povijest", izjavio je Arsenalov igrač za Guardian.

"Ali to nije sve. Želimo više. Želimo još djelić povijesti. Ne želimo se zadovoljiti rezultatom prije finala. Poslije te utakmice teško je ne smatrati se favoritima u finalu, ali moramo ostati fokusirani. Ne smijemo izgubiti koncentraciju jer smo postigli sedam pogodaka. Moramo zadržati mirnoću i biti svjesni situacije", dodaje Mertesacker, koji je odigrao drugo poluvrijeme polufinalnog ogleda. Njemačka je na poluvremenu već vodila 5:0.

Slijedi dvoboj s Argentinom, koju je Njemačka eliminirala u nokaut-fazi na posljednja dva svjetska prvenstva. Nijemci se nadaju ponavljanju uspjeha iz 1990., kada su u Rimu bili bolji od Argentine, četiri godine poslije poraza od iste momčadi u Meksiku.

"Pred nama je još jedna utakmica koju moramo odigrati kao protiv Brazila. Želimo ostvariti nešto posebno s ovom momčadi. Protiv Brazila smo odigrali dobru partiju, ali sada je vrijeme za još jednu takvu, s istim pristupom i fokusom", nada se Mertesacker, koji vjeruje da će i najmanje opuštanje koštati Nijemce.

"To je potrebno u finalu, inače nemamo šanse. Ako padnemo samo pet posto, nemamo šanse. Svi su se imali priliku opustiti tijekom tjedna. Teško je to poslije takvog rezultata, ali svi su se morali smiriti i regrupirati nakon polufinala i pokušati pozitivno završiti turnir. To je naš glavni cilj u finalu."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.07.2014. u 11:18
    Per, imaš pravo, dobili ste Brazil sa 50 %. Znači opuštanje bi stvarno bilo riskantno... ;-)
    narada108
  • Obrisan korisnik12.07.2014. u 16:03
    Nije slučajno da ni Švicarska, ni Belgija ni Nizozemska gotovo da nisu stvorili priliku protiv Argentine, a kamoli zabili. Sabella je pametniji od zadnja 3 argentinskih izbornika skupa. Dok su se svi oni trudili kako u istu momčad staviti Messija, Aguera, Higuaina, Milita, Di Mariju itd. i igrati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik