Nogomet

Lineker: "Engleska je napravila pravi potez, ali je još daleko od Njemačke"

Branimir Korać • nedjelja, 13.07.2014.
Lineker: "Engleska je napravila pravi potez, ali je još daleko od Njemačke"
Foto: EPA

Bivši napadač engleske nogometne reprezentacije Gary Lineker smatra da je Engleska na dobrom putu povratka u vrh svjetskog nogometa, ali još uvijek je daleko od Njemačke. Ipak, posljednji potezi i promjene u reprezentaciji trebali bi vratiti Engleze uz bok Njemačkoj...

Gary Lineker jedan je od onih koji su oduševljeni mogućnostima njemačke reprezentacije. Iako je trenutno daleko od takvih rezultata, Lineker smatra da je Engleska na pravom putu da se vrati u svjetski vrh.

"Sve je u razvoju mladih igrača, ako pogledate Njemačku, ona je kroz povijest uvijek povlačila prave poteze. Mi smo tek napravili neke promjene i budućnost je svijetla. Idemo putem kojim su išli Njemačka i Španjolska, ali smo trenutno za jednu generaciju iza njih", tvrdi Lineker.

Lineker priznaje kako na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nije očekivao neki čudesan rezultat Engleske upravo zbog neiskustva većeg broja igrača.

"Bili smo razočarani, ali isto tako znali smo prije turnira da je većina naših igrača premlada i neiskusna dok su nam iskusniji igrači ipak malo prestari. Bili smo svega svjesni i ono što je dobro je činjenica da u tim utakmicama uopće nismo bili loši. Prije četiri godine bilo je puno lošije, međutim sada vidimo svijetlu budućnost i imamo se čemu nadati. Sada napokon dobivamo igrače koji pokušavaju dodavati i igrati nogomet, a ne samo slati dugačke lopte. Klupske akademije imaju sve bolje trenere, djeca uče igrati nogomet i iz godine u godinu bit ćemo sve bolji."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!