Tenis

Ivo Karlović u tie-breaku trećeg seta ostao bez naslova u Newportu

Branimir Korać • nedjelja, 13.07.2014.
Ivo Karlović u tie-breaku trećeg seta ostao bez naslova u Newportu
Foto: EPA

Ivo Karlović nije uspio otići do kraja na ATP turniru u Newportu. Bolji je bio Lleyton Hewitt koji je nakon velike borbe slavio u tri seta sa 6:3, 6:7, 7:6. Ovo je tek druga pobjeda Hewitta u karijeri protiv hrvatskog tenisača...

Ivo Karlović nije prošao posljednju prepreku na putu do trofeja u Newportu. Iako je s Lleytonom Hewittom imao pozitivan omjer, svladao ga je četiri puta u prijašnjih pet dvoboja, od toga čak tri puta na travi, nije uspio i četvrti put upisati pobjedu protiv iskusnog Australca na ovoj podlozi.

Treći nositelj potvrdio je vrlo visoku formu na ovom turniru, a kulminacija sjajnih nastupa bila je u polufinalu gdje je pomeo Jacka Socka. Napunjen samopouzdanjem ušao je u finale i nakon dva i pol sata borbe odnio je pobjedu.

Karlović je u prvom setu imao dosta problema, Hewitt je odlično vraćao servis i s dvostrukim breakom uzeo je set sa 6:3. Osim toga imao je u još jednom gemu priliku odvojiti se, no tu se Ivo izvukao.

Niti u drugom setu servis Karlovića nije funkcionirao na željenoj razini, međutim niti Hewitt nije briljirao, imao je samo 40 posto ubačaja prvog servisa i iako je servirao za meč kod 4:3, a zatim imao i dvije meč lopte kod 6:5, Karlović je uspio izboriti treći set kroz tie-break.

U trećem setu ogromnu priliku Karlović je propustio odmah na početku kada je propustio realizirati 0:40. Do kraja seta obojica igrača držali su početne udarce i odluka je pala u tie-breaku.

Presudio je Hewittov bijeg na 5:2 nakon čega se Karlović nije uspio vratiti i Australac je stigao do jubilarnog 30. naslova u karijeri i tek druge pobjede protiv Karlovića. Prvu je upisao još 2009. godine na zemlji u Parizu.

U ovom meču Karlović je pogodio 26 as servisa, ali i imao deset dvostrukih servis pogrešaka. Od 14 break prilika Hewitt je realizirao četiri.

ATP Newport, finale:
Lleyton Hewitt (Australija, 3) - Ivo Karlović (Hrvatska, 2) 6:3, 6:7(4), 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac14.07.2014. u 12:36
    ovaj nastup će mu pomoći da zadrži dosta bodova čak i ako ne odigra dobro u Bogoti ovaj tjedan gdje brani naslov..
    teniosac
  • Mithrandir14.07.2014. u 11:23
    Da, prava šteta,............ali svejedno, još jedan odlićan turnir za našeg "veterana sa Šalate". Nedaj se Ivo!
    Mithrandir
  • interreg14.07.2014. u 11:04
    a bas steta,.. vec dva finala izgubio na knap ove godine... Steta. Ko zna koliko ce jos bitit prilika...
    interreg