Nogomet

Glavina: "Ne bojimo se Hapoela, pobjeđivali smo i jače od Izraelaca"

Branimir Korać • srijeda, 16.07.2014.
Glavina: "Ne bojimo se Hapoela, pobjeđivali smo i jače od Izraelaca"
Foto: Bruno Karadža

Nogometaši Splita u četvrtak od 20 sati i 30 minuta u Parku mladeži dočekuju izraelski Hapoel, znatno težeg protivnika nego što su imali u armenskoj Miki na početku kvalifikacija za Europsku ligu,. Unatoč tome, Splićani su optimisti...

Nema nikakve dvojbe, Hapoel Beer Sheva bit će svakako teži protivnik od Mike, ali Splićani vjeruju da mogu na svom stadionu do dobrog rezultata. Trener Splita Ivan Matić tvrdi kako je upoznao protivnika.

"Nešto smo o Hapoelu saznali preko interneta, a nešto putem naših kanala i jasno je da je riječ o kvalitetnoj momčadi. Posebno su jaki napadački gdje prijete Barda i Buzaglo, došao im je i Melikson, ali i mi smo kvalitetni i pokušat ćemo iskoristiti domaći teren. Bili bismo zadovoljni da sačuvamo mrežu i igrat ćemo u nešto zatvorenijoj varijanti. Prema snimkama koje smo pregledali jasno je da su opasni ako im se ostavi malo više prostora stoga nećemo srljati."

Matić ima problema s ozljedom Zagorca koji je upitan za ovu utakmicu, a sigurno neće konkurirati Kvesić. Denis Glavina ne boji se Izraelaca i očekuje dobar nastup Splita.

"Znamo da su dobra momčad, ali nisu Real Madrid da bi se bojali, pobjeđivali smo i jače momčadi na svom travnjaku. Jedva čekamo utakmicu, cijelu prošlu sezonu borili smo se da dođemo u ovu poziciju."

Trener Hapoela Elisha Levy očekuje težak susret.

"Ne očekujemo laganu utakmicu, Split je iskusan sastav koji iza sebe ima već dvije europske utakmice, a mi ćemo tek sada imati prvu službenu utakmicu. Znam da su jaki preko bolova, a Erceg i Bilić su najopasniji. Od prelaska na ligu s deset klubova, hrvatska liga je sve bolja, a svima nam je poznata snaga vaše reprezentacije. Nadamo se da će odluka ipak pasti na našem terenu".

Ukoliko ne budu mogli ugostiti Splićane u Izraelu, učinit će to na alternativnom terenu na Cipru u Larnaci.

Inače, Split je dobio još jedno pojačanje i to u albanskom reprezentativnom napadaču Sokolu Cikkalleshiju koji je potpisao trogodišnji ugovor. Cikkalleshi dolazi iz Kukesija gdje je prošle sezone postigao 22 pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!