Zimski sportovi

Još dva centra za Nashville

Željka Jurkas • četvrtak, 17.07.2014.
Još dva centra za Nashville
Foto: Ivan Dominik

Najaktivnije vijesti iz NHL-a u ovom dijelu ljeta stižu iz development campova koji su netom završili ili započeli u gotovo svim klubovima. Uz još pokoje potpisivanje slobodnih igrača čeka se sljedeći tjedan i početak arbitražnih postupaka...

Na dnevnom redu klubova NHL-a proteklih i idućih tjedan dana uglavnom su bila konačna procjenjivanja mladih igrača, uključujući ovogodišnje izbore na Draftu. Gotovo nepodijeljena pažnja kompletnih organizacija usmjerena je svim aktivnostima vezanima uz kampove – od testiranja kondicije, treninga, humanitarnog rada mladih igrača, team building događanja do završne ekshibicijske utakmice. Najbitnije vijesti za nadolazeću sezonu dolazile po završetku kada su klubovi redovito potpisivali entry-level ugovore, a treneri davali svoje procjene tko je koliko napredovao i u kojoj mjeri se igrači mogu očekivati u NHL sastavu.

Izuzev kampova klubovi su popunjavali ponešto slobodnih mjesta u sastavima, pa su tako Nashville Predatorsi potpisali još dva centra. Derek Roy i Mike Ribeiro najnoviji su članovi koji su dodatno zakrčili tu poziciju (koja sada službeno broji 11 igrača) nakon vijesti da je Mike Fisher ozlijeđen. Blago iznenađenje bilo je potpisivanje Ribeira kojemu su Arizona Coyotesi otkupili ugovor, no zahvalan je na prilici koja ga za malo više od milijun dolara u idućoj sezoni stavlja na mjesto prvog centra.

U međuvremenu Tampa je sastavu dodala još jednog veterana potpisavši Brendena Morrowa na godinu dana za 1.55 milijuna dolara.

Iz Pittsburgha pak, nakon što je procurila vijest o ozlijedi desnog zgloba kapetana Sidneyja Crosbyja, došla je i službena izjava u kojoj se po običaju u jako generalnim crtama priča o čemu je riječ, ali i komentar da nakon traženja dodatnog medicinskog mišljenja, Crosby za sada neće ići pod nož, već će dodatnim tretmanima pokušati sanirati ozljedu dok se priprema za kamp u rujnu. Ova odluka nije konačna te je, ukoliko se pokaže potreba, operacija još uvijek opcija. U ostalim vijestima, Crosby je jučer osvojio ESPY nagradu za najboljeg igrača NHL-a koju dodjeljuje ESPN.

Jučer su u Chicagu u jako dobrom raspoloženju konferenciju za medije održali svi čelnici Blackhawksa i dvojac koji je prošli tjedan potpisao rekordne ugovore - Jonathan Toews i Patrick Kane. “Željeli smo ostati ovdje. Želimo biti dio ove organizacije i uspjeha koji dolaze. Bilo bi ludo razmišljati o ičemu drugome, tako da mislim da što se nas tiče, nismo donosili nikakvu odluku“, rekao je kapetan Hawksa.

Stanley u Europi
Igrači L.A. Kingsa nastavljaju uživati u slavljeničkom ljetu prije nove sezone, a Cup je došao do Europe. Nakon Mariana Gaborika, u nedjelju 13. srpnja Anže Kopitar drugi puta ga je doveo u Sloveniju te se odlučio podijeliti iskustvo najprije sa slovenskom hokejaškom reprezentacijom čiji dio je bio na Olimpijskim igrama, a kasnije sa svima u Jesenicama u dvorani Podmežakla

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!