Rukomet

Iva Pongrac na probu u Njemačku, nakon 14 godina vjernosti Podravci

Ivana Strahija • četvrtak, 17.07.2014.
Iva Pongrac na probu u Njemačku, nakon 14 godina vjernosti Podravci
Foto: Ivana Strahija

Hrvatska rukometašica rodom iz Međimurja, Iva Pongrac, otisnula se u inozemstvo, kako bi u njemačkom rukometnom klubu Bietigheim-Bissingenu pokušala izboriti mjesto u ekipi...

14 je godina Iva Pongrac bila dio Podravke, jedna od rijetkih igračica u hrvatskoj ligi koje su cijelu karijeru provele u matičnom klubu, no po okončanju ove sezone, "pukla je ljubav" između lijevog krila i bivših hrvatskih prvakinja.

Pongrac je, kako nam je ispričala, zbog solidne sezone koju je odradila, kao i staža u Klubu, očekivala ponudu s boljim uvjetima, posebice jer se Klub pojačao s nekolicinom inozemnih igračica koje u Koprivnici trebaju i stan i hranu, no do pregovora nije došlo.

Zaključivši kako je sad vrijeme za veće stvari, 23-godišnjakinja je odlučila sreću okušati vani. Upravo je primila potvrdu, i plaćene putne troškove, do Bietigheim-Bissingena, gdje tamošnji ženski rukometni klub traži pojačanja. Nijemice su u Bundesligi bile prošle sezone devete, nakon što su sezonu ranije tek ušle u najviši rang natjecanja, a za njih već igra bivša Ivina kolegica iz Podravke, Žana Čović.

"Mislim da je upravo sad vrijeme za mene da odem van. To mi je želja, pokušati se snaći u velikom svijetu, vidjeti koliko vrijedim van Koprivnice i onog što poznajem cijeli život. Sad su mi najbolje godine. Sad sam iskusnija, u vrhunskoj formi, očekujem još bolje stvari. Odlazak iz Podravke vidim kao novi početak", kazala nam je Pongrac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nikoništ18.07.2014. u 15:53
    Dobro da nije ostala u Koprivnici jer bi ostarjela. Zato treba dovest Kiku Elez.
    nikoništ
  • nido18.07.2014. u 11:48
    Sretno mala!
    nido