Nogomet

UEFA ublažila pravila o suspenzijama u Ligi prvaka i Europskoj ligi

Ante Zovko • petak, 18.07.2014.
UEFA ublažila pravila o suspenzijama u Ligi prvaka i Europskoj ligi
Foto: Kristijan Komarica

Igrači klubova koji se bore za titule u Ligi prvaka i Europskoj ligi od sljedeće sezone morat će se manje brinuti hoće li propustiti završni dvoboj zbog žutih kartona.

Uefin odbor za hitnost promijenio je odredbu o žutim kartonima u dva europska natjecanja. Od sljedeće sezone žuti kartoni iz faze natjecanja po skupinama brisat će se poslije četvrtfinala, kao što je to slučaj na Europskom prvenstvu.

Tako će svi igrači u polufinalne dvoboje Lige prvaka i Lige prvaka ulaziti neopterećeni kartonima.

Prošle sezone finale Lige prvaka zbog suspenzije je morao propustiti veznjak Real Madrida Xabi Alonso nakon što je pokupio treći žuti u polufinalu protiv Bayerna.

Slavno finale iz 1999. s tribina su morali pratiti veznjaci tadašnjeg pobjednika Manchester Uniteda Roy Keane i Paul Scholes.

U finalu Lige prvaka 2012. čak šestorica igrača nisu mogla biti na terenu: Branislav Ivanović, Ramires i Raul Meireles za Chelsea i David Alaba, Holger Badstuber i Luis Gustavo za Bayern.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 19:39
    Al će sada četvrtfinala biti vesela...
    Obrisan korisnik
  • zovche18.07.2014. u 16:17
    Nedved je preskocio isto tako finale zbog bezveze faula na centru, mislim da je vecina nogometnih navijaca pustila suzu taj tren jer je Nedved bio zvijerka i borio se samo tako...
    zovche