Nogomet

Video: Odličan debi Halilovića u dresu Barcelone, Jedvaju 90 minuta u teškom porazu Bayera

Branimir Korać • nedjelja, 20.07.2014.
Video: Odličan debi Halilovića u dresu Barcelone, Jedvaju 90 minuta u teškom porazu Bayera
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Subota bogata prijateljskim susretima donijela je niz vrlo zanimljivih dvoboja. S pripremnim susretima krenula je Barcelona i to bez svojih zvijezda, a svladala je i u takvom sastavu Recreativo uz debi Alena Halilovića. Dobra sjećanja iz ove subote neće nositi Tin Jedvaj i Darijo Srna...

Alen Halilović debitirao je za Barcelonu u susretu protiv Recreativa iz Huelve. Hrvatski reprezentativac počeo je u prvih 11 i prema izvještajima odradio je jako dobrih 45 minuta.

Barcelona je u mladoj postavi gostovala kod Recreativa, bio je to ujedno i debi Luisa Enriquea i Marc-Andrea ter Stegena, a momčad s Camp Noua slavila je s 1:0.

Pogodak za pobjedu postigao je Joan Roman u 66. minuti i to nakon što je Deulofeu dobro pucao, domaći vratar odbio, ali samo do Romana koji lakoćom zabijao.

Recreativo Huelva - Barcelona 0:1

Barcelona: Masip, Montoya, Edgar Ie, Bagnack, Grimaldo; Halilović, S Roberto, Babunski; Munir, Adama, Nieto. (Još su igrali: Ter Stegen, Diagné, Patric, Samper, Joan Román, Dongou, Bartra, Afellay, Deulofeu, Sandro Ramírez, Lucas, Cámara)


Kaiserslautern je odradio još jednu pripremnu utakmicu, ovaj put protiv Mainza i upisao poraz 2:1. Srđan Lakić krenuo je u prvih 11, bio je na travnjaku do 68. minute, a u redovima Mainza Petar Slišković imao je istu minutažu.

Marcel Gaus je doveo Kaiserslautern u vodstvo u 26. minuti i tih 1:0 stajalo je na semaforu do 56. minute kada Slišković udarcem izvana iznenađuje Tobiasa Sippela i poravnava na 1:1. Tri minute kasnije Sebastian Polter radi preokret i Mainz dolazi do pobjede.

"Naravno, voljeli bismo da smo došli do pobjede, ali bez obzira na to možemo biti zadovoljni. U prvom poluvremenu igrali smo vrlo dobar nogomet, u drugom dijelu promijenili smo neke stvari i jedno vrijeme je i to funkcioniralo", komentirao je trener Kaiserslauterna Kosta Runjaić.

Kaiserslautern - Mainz 1:2

Kaiserslautern: Sippel (75. Müller) – Zimmer (75. Lensch), Torrejon (68. Orban), Heintz (75. Schindele), Löwe (68. Fomitschow) – Karl – Gaus (68. Dorow), Ring (46. Hofmann), Jenssen (75. Mugoša), Stöger (75. Pokar)– Lakić (68. Jacob).

Mainz: Karius (68. Zentner) – Rossbach, Bungert (53. Saller), Noveski (68. Bell), Brosinki (68. Koch)– Geis (68. Soto), Baumgartlinger (68. Müller) – Parker (35. Polter), Malli (68. Pflücke), Moritz– Slišković (68. Schahin).


Schalke je u susretu protiv Hanse slavio s 3:0, a trener Keller mogao je biti zadovoljan nastupom Dennisa Aoga koji se vratio nakon osam mjeseci pauze te debitantskim minutama Maxima Choupo-Moutinga.

70 minuta Schalke je lomio otpor Hanse i onda je u kratkom roku stigao do tri pogotka. U 70. minuti Sidney Sam zabio je iz slobodnog udarca poslavši loptu ispod živog zida koji je bio u skoku, tri minute kasnije Sam je izveo korner, a Jan Kirchhoff udvostručio je prednost da bi točku na i stavio u 75. minuti Dren Hodja krasnim udarcem petom iz okreta postavio konačnih 3:0.

"Ovo je bio pravi ispit za nas, Hansa je fizički u puno boljem stanju jer joj prvenstvo počinje sljedeći vikend i bila je vrlo opasna iz kontranapada. Međutim i mi smo bili dobri i stvorili smo puno prilika. Mislim da smo posve zasluženo slavili", govorio je Keller.

Hansa - Schalke 04 0:3

Hansa: Hahnel – Weidlich, Stuff, Ruprecht, Radjabali-Fardi – Schünemann (75‘ Savran), Krauße – Bickel (68’ Starke), Christiansen (46’ Schwertfeger), Blacha (46’ Jakobs) - Srbeny (58‘ Ziemer)

Schalke: Fährmann (46’ Giefer) – Clemens, Papadopoulos (58’ Matip), Kirchhoff, Borgmann (46’ Kolašinac) – Neustädter (58’ Santana), Aogo (46’ Höger) – Sam (79’ Sobottka), Meyer (66’ Hodja), Obasi (46’ Ayhan) – Avdijaj (56’ Choupo-Moting)


Pripremnu pobjedu upisao je Athletic Bilbao koji je igrao protiv saudijskog Al-Hilala i prošao puno bolje nego nedavno kijevski Dynamo. Saudijci su Kijevljane svladali s 3:0, a sada su izgubili istim rezultatom.

Već u drugoj minuti Benat Etxeberria doveo je Athletic u vodstvo, a u drugom poluvremenu s dva gola Aritza Aduriza Athletic je zaključio priču.

Athletic Bilbao - Al-Hilal 3:0

Athletic Bilbao: Kepa, De Marcos, Aurtenetxe, Laporte, Ekiza, Aketxe, Benat, Iturraspe, Viguera, Guillermo, Ibai. (Još su igrali: Iago, Bustinza, Balenziaga, Etxeita, Gurpegi, San Jose, Ruiz de Galarreta, Unai Lopez, Aduriz, Toquero, Muniain.)


Porto je nastavio bilježiti dobre nastupe u pripremama i nakon što je pregazio Venlo sa 6:2, svladao je i Genk s 3:1. Posebno se istaknuo novopridošli napadač iz Maritima, Gvinejac Leocisio Sami koji je u drugom dijelu postigao dva pogotka i odveo Portugalce do pobjede.

U prvom dijelu Porto je poveo golom Ricarda Quaresme već u osmoj minuti, ali samo dvije minute kasnije Jelle Vossen poravnava na 1:1 što je i bio rezultat prvog poluvremena.

Genk - Porto 1:3

Genk: Bizot, Kara, Hamalainen, Hyland (62’ Gerkens), Vossen (62’ Tshimanga), Gorius, Buffel, Cisse (32’ De Ceulaer), Kabasele, Ayub (74’ Castagne), Schrijvers

Porto: Fabiano, Danilo, Maicon, Reyes (64' Lichnovsky), Alex Sandro, Josue (46' Ruben Neves), Carlos Eduardo (46' Herrera), Oliver (64' Evandro), Quaresma (46' Ricardo Pereira), Adrian Lopez (57' Sami), Tello (57' Kelvin)


Težak poraz upisao je Bayer iz Leverkusena koji je igrao protiv Olympiquea. Momčad iz Marseillea tek sada je odigrala prvi pripremni dvoboj, na klupi je debitirao Marcelo Bielsa i glatko je slavila. Tin Jedvaj igrao je svih 90 minuta, a snosi krivicu za četvrti pogodak Francuza.

Olympique je puno bolje koristio svoje prilike i slavio je golovima Thauvina, Batshuayija, Amalfitana i Payeta dok je Yurčenko bio jedini strijelac za Bayer koji nije realizirao kazneni udarac nakon promašaja Hilberta.

Inače na kraju susreta je zaiskrilo u jednom dvoboju, krivac je bio Korejac Son koji je namjerno nagazio igrača Olympiquea dok je ležao na travi, ubrzo su se u gužvu uključili svi igrači, naguravanje je potrajalo dobre dvije minute nakon čega je odsviran kraj.

Bayer Leverkusen - Olympique Marseille 1:4

Bayer: Leno, Donati (Hilbert 45’), Jedvaj, Wollscheid (Reinartz 45’), Wendell (Boenisch 45’), Castro (Son 69’), Rolfes (Wagener 45’), Calhanoglu (Öztunali 45’), Brandt (Ryu 45’), Bellarabi (Yurčenko 45’), Kießling (Brasnic 45’).

Olympique Marseille: Samba, Dja Djedje, Mendy (Morel 45'), Mendes, Thauvin (Cheyrou 45'), Imbula, Lemina, Romao, Alessandrini (Amalfitano 45'), Gignac (Batshuayi 45'), Payet


Minimalnu pobjedu upisao je Zenit koji je svladao u Bischofshofenu Lille s 1:0. Jedini pogodak postigao je Danny u 81. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Baša.

Momčadi Villas-Boasa priključila se glavnina igrača koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu, došli su ruski reprezentativci i sastav iz St. Peterburga polako ulazi u završne pripreme za sezonu. Lille je tek krenuo s odigravanjem pripremnih susreta, no pružio je jak otpor snažnim Rusima.

Zenit - Lille 1:0

Zenit: Lodigin, Anjukov (61. Smolnikov), Hubočan, Criscito, Neto (46. Ansaldi), Danny (85. Solovjev), Fajzulin (46. Šatov), Timoščuk, Aršavin (58. Skopincev), Rjazancev (70. Zinkov), Rondon (46. Keržakov).

Lille: Elana, Corchia, Baša, Kjaer, Souare, Gueye, Balmont (71. Meite), Delaplace, Martin (80. Araujo), Rodelin (80, Bruno), Mendes (71. Roux).


Vrlo visok poraz upisao je Šahtar koji je prije ukrajinskog Superkupa poražen od Lyona s čak 4:1. Loša je to vijest za Mirceu Lucescua čija bi momčad trebala biti puno pripremljenija od Lyona.

U završnici prvog poluvremena Francuzi su došli do dva pogotka, prvo je Nabil Fekir zabio za vodstvo Lyona, a onda je Kanibolotskiy skrivio kazneni udarac koji u pogodak pretvara Alexandre Lacazette.

Već u 56. minuti bilo je 3:0 nakon gola Yassinea Benzie da bi Šahtar uspio smanjiti preko Dentinha u 83. minuti. Dvije minute prije kraja vratar Ukrajinaca pogrešno dodaje Kobinu, loptu uzima Gaël Danic i postavlja konačnih 4:1. Darijo Srna igrao je do 75. minute.

Olympique Lyon - Šahtar 4:1

Olympique Lyon: Lopes, Biševac (Danic 68), Dabo (Umtiti 34), Ferry, Fekir (Nganioni 68), Gonalons (Gezzal 46), Kone, Mvuemba (Plea, 46), Tolisso (Zeffan 46), Yattara (Benzia, 46), Lacazette (Baluli 46)

Šahtar: Kanibolotskiy, Srna, (Kobin 75), Kučer (Ordets 46), Rakitskiy (Kryvtsov 65), Ševčuk (Ismaily, 46), Fred (Ilsinho 46), Fernando (Stepanenko, 46) Costa (Gladkiy, 79), Taison (Bolbat 72), Teixeira (Dentinho, 75), Ferreyra (Adriano, 46)


Seattle je ugostio Tottenham i remizirao 3:3 u susretu s dosta lijepih poteza i čak šest pogodaka. Amerikanci predvođeni svojim prvim zvijezdama Clintom Dempseyem, Obafemijem Martinsom i Gonzalom Pinedom odigrali su dobru utakmicu protiv renomiranog protivnika, a za njih su pogađali Pineda, Osvaldo Alonso i Tristan Bowen .

Tottenham je nastupio bez povećeg broja igrača, no u zanimljivom susretu i on je pokazao dobrih stvari, a strijleci za Londončane bili su Lewis Holtby, Roberto Soldado i Iago Falque

Tottenham - Seattle Sounders 3:3

Tottenham: Friedel; Naughton (Fredericks, 46), Dawson (Kaboul, 46), Fryers, Rose (Veljković, 46); Carroll, Capoue (Mason, 63); Holtby (Falque, 68), Townsend (Lamela, 46), Lennon (Ceballos, 46); Kane (Soldado, 46).

Seattle Sounders: Frei (Ford, 78); Yedlin, Marshall (Traore, 63), Scott, Anibaba; Neagle (Bowen, 78), Alonso, Pineda (Azira, 90), Pappa (Kovar, 75); Martins (Cooper, 63), Dempsey (Okoli, 75).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.07.2014. u 10:36
    po meni je veća greška jedvaja prvi gol jer mu igrač bježi a kasni s zaleđem, jer to je baš onako obrambena taktička pogreška, dok je zadnji gol tehnička i može se lopta krivo odbiti događa se i boljima.
    Obrisan korisnik
  • litleben20.07.2014. u 08:01
    Veći izvještaj ste napisali sa nevažnih prijateljskih utakmica, nego iz HNLa ili EP u vaterpolu, te nekih drugih načajnijih događaja.
    litleben