Nogomet

Šahtarovi igrači ne žele u Ukrajinu, Ahmetov prijeti posljedicama

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.07.2014.
Šahtarovi igrači ne žele u Ukrajinu, Ahmetov prijeti posljedicama
Foto: EPA

Šahtar je završio s pripremama , međutim zbog neizvjesne i napete situacije u Ukrajini šestorica Južnoamerikanaca odbila su vratiti se s momčadi u Ukrajinu. Predsjednik Rinat Ahmetov zaprijetio je igračima i poručio da se imaju pojaviti u Donecku...

Vijest o odbijanju igrača Šahtara da se vrate u Doneck potvrdio je i predsjednik i vlasnik kluba Rinat Ahmetov. Prvi čovjek Šahtara upozorio je igrače da imaju važeće ugovore s ukrajinskim prvakom.

"Istina je, Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra i Ismaily nisu došli iako ne isključujem da će se oni, ili barem neki, pojaviti vrlo brzo. Igrači imaju ugovore kojih se moraju držati, ukoliko se ne pojave oni ih krše i prvi će snositi posljedice. Ukoliko žele otići, u ugovorima su izlazne klauzule koje iznose desetke milijuna eura. Mi ćemo odlučivati za koliko će biti prodavani", upozorio je Ahmetov.

Ahmetov se nada da će igrači ipak dobro promisliti i priključiti se momčadi. Naglašava kako su potpuno sigurni i da neće ići u nesigurne dijelove Ukrajine.

"Nadam se da će razum prevladati ovaj nesporazum i da se igrači neće voditi strahom jer se nemaju čega bojati. Spremni smo im pružiti svu sigurnost, nećemo riskirati i u nikakvom slučaju nećemo ih voditi na opasna mjesta. Želimo igrati u Donecku, ali u ovom trenutku to nije moguće i igrat ćemo gdje nam dopuste, nadam se da će to biti u Harkivu. Ukrajinski nogometni savez donijet će konačnu odluku."

I bez ovih igrača Šahtar će normalno nastupiti u Superkupu kada ga očekuje susret protiv kijevskog Dynama.

"Bez obzira što ćemo biti jako oslabljeni u Superkupu, učinit ćemo sve da otežamo posao kijevskom Dynamu. Možda svi misle da će to sada biti lagana utakmica za Kijevljane, ali neće biti tako. U budućnosti Šahtar će biti sve jači i jači, mi ćemo i dalje igrati za navijače i za mir."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.07.2014. u 17:11
    Realno, puno su veće šanse da pogineš ili ostaneš bez noge ako potpišeš za ijedan klub s otoka... Ali razumijem ih. Ovo sa rušenjem aviona ne bi diralo samo nepopravljivog idiota.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.07.2014. u 14:26
    i još nešto, baš je zanimljiva slučajnost da su se odjednom pobunili samo brazilci, i to redom zastupani od istog agenta... sve je to igra upravo oko love gdje će taj isti agent pokušati sad ili dobiti više love od Shakhtara, ili neke igrače pokušati prebaciti u neki drugi klub di će imati veću... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.07.2014. u 13:29
    zajebi pare hahahah poznato je da igrači, pogotovo svi ovi preplaćeni brazilci, ne jebu pare uopće... sve ih očekujem vrlo brzo natrag kad vide da će izgubit brdo love u suprotnom... i nemojte pričat gluposti o "avionima u ukrajini", nitko ih ne tjera u opasna područja, niti bi letjeli iznad njih...
    Obrisan korisnik
  • Pijanec21.07.2014. u 12:51
    Sasvim razuman potez igraca, ne bih niti ja sjeo u avion prema Ukrajini. Zahebi i pare i sve..
    Pijanec
  • Obrisan korisnik21.07.2014. u 12:34
    Ne bih se slozio. Shaktar je fakticki u situaciji da ne moze igrati u Donetsku, vec ce igrati na nekoj sigurnoj lokaciji (Nagovjestavaju Harkov, a mozda ce ih UEFA prisiliti da igraju van Ukrajine). U takvoj istoj situaciji su trenutno i izraelski klubovi, a u poslednjih nekoliko godina mnogi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik