Tenis

Donna Vekić preko ukrajinske kvalifikantice do drugog kola

Branimir Korać • utorak, 22.07.2014.
Donna Vekić preko ukrajinske kvalifikantice do drugog kola

Donna Vekić plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Bakuu. Prva protivnica bila joj je ukrajinska kvalifikantica Olga Savčuk koju je svladala u dva seta za sat i pol igre...

Donna Vekić nije podbacila na startu WTA turnira u Bakuu. Protivnica joj je bila Olga Savčuk, 215. igračica svijeta koja pamti i bolje dane u karijeri.

U Bakuu je bila ravnopravna u prvom setu i to nakon što joj je Vekić dopustila povratak u set, no drugi set bio je jednosmjerna ulica.

Vekić je odlično otvorila meč i povela s 4:0 nakon čega je započeo povratak Ukrajinke. Uspjela je Savčuk nanizati četiri gema i potpuno se vratiti u set, Vekić do kraja tog seta nije uzela nijedan svoj servis gem te je odluka pala u tie-breaku.

I u 13. igri Vekić je trebala posao dovršiti ranije. Tu je vodila sa 6:2 i imala četiri set lopte, ali iskoristila je tek petu kod 7:6.

Drugi set ipak je ponudio konstantniju igru Vekić koja je u samo jednom gemu bila u krizi i Savčuk prijetila povratkom. Nakon što je povela s 2:0, Savčuk je imala 15:40, no u maratonskom gemu Vekić ipak odlazi na 3:0 poslije čega više nije bilo dvojbe.

Hrvatska tenisačica prošla je u drugo kolo uz sedam realiziranih break prilika iz devet pokušaja dok je Savčuk imala 11 break lopti te realizirala njih četiri.

U drugom kolu Vekić će igrati protiv Kristine Mladenovic od koje je izgubila ove godine na zemlji Madrida sa 7:5, 6:0. Mladenović je u prvom kolu nadigrala Heather Watson sa 6:2, 3:6, 6:0.

WTA Baku, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Olga Savčuk (Ukrajina, Q) 7:6(6), 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac22.07.2014. u 15:42
    ajde Donna,vrati sad Mladenović za prošlu tekmu..
    teniosac
  • interreg22.07.2014. u 14:17
    Bravo Donna samo naprijed! Tebe je vecina vec otpisala a tebi tek 18 godina...
    interreg