Nogomet

Kovač: "Pletikosa odlazi kao jedan od velikana, zbog Subašića možemo biti mirni"

Ante Zovko • utorak, 22.07.2014.
Kovač: "Pletikosa odlazi kao jedan od velikana, zbog Subašića možemo biti mirni"
Foto: Vedran Tolić

Stipe Pletikosa postao je treći igrač koji se poslije Svjetskog prvenstva oprostio od dresa hrvatske reprezentacije kojeg je nosio 114 puta. Izbornik Niko Kovač zahvalio mu se na svemu što je dao za Hrvatsku i bacio pogled u budućnost.

Poslije Ognjena Vukojevića i Eduarda Da Silve, zbogom reprezentaciji rekao je i Stipe Pletikosa, trenutačno drugi po broju nastupa za Hrvatsku.

Dugo vremena Pletikosa i Niko Kovač bili su suigrači u reprezentaciji i nositelji njene igre. Kovač je prošle godine postao izbornik, a ove godine posljednji koji će stavljati Splićanina u sastav reprezentacije.

Pletikosa se oprostio poslije 114 nastupa i pet nastupa na velikim natjecanjima. Kovač je u razgovoru za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza rekao da stručni stožer poštuje odluku vratara Rostova i da mu je zahvalan za sve što je dao:

"Uvijek je bio oslonac, davao je stabilnost i sigurnost ekipi, kako na terenu tako i u svlačionici. Pružio je puno velikih partija u dresu reprezentacije i u mirovinu sigurno odlazi kao jedan od reprezentativnih velikana", rekao je Kovač koji smatra da Pletikosa može još nekoliko godina braniti na vrhunskoj razini.

Pletikosin nasljednik na hrvatskim vratima trebao bi biti Danijel Subašić iz Monaca. Kovač kaže da to nije upitno i da će on biti "jedinica" u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016.

"Subašić je i u klubu i u reprezentaciji pokazao da je vratar na kojeg možemo računati s punim povjerenjem. Strpljivo je čekao svoju šansu i sada ju je dočekao te u europske kvalifikacije možemo krenuti mirni što se te pozicije tiče. "

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.08.2014. u 22:24
    Rezultati su VEC izostali (pusenje protiv Meksika, pogodak sa 35 metara od Brazila i sve tako redom). A nakon ovakve izjave, jasno je da ce tako biti i dalje. "Struku" koja nije u stanju prepoznati vratara prezrelog za mirovinu - nego ga drze i hvale, dok nam drugi trpaju - ne zasluzuje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.07.2014. u 14:27
    Polako momak, vjerujmo u Niku on nije bio amater kao igrač, niti će biti amater kao trener. Mi Hrvati bi sve preko noći, pustimo čovjeka neka radi posao, ako rezultati izostanu, e onda ćemo dizat glas.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.07.2014. u 15:17
    Niko, ne mozemo bit mirni dokle god reprezentaciju vodi AMATER i DILETANT poput tebe.
    Obrisan korisnik