Rukomet

Hrvatski pjeskaši Svjetsko prvenstvo otvorili s dvije pobjede

Sportnet • srijeda, 23.07.2014.
Hrvatski pjeskaši Svjetsko prvenstvo otvorili s dvije pobjede

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku Svjetsko je prvenstvo u Brazilu otvorila s dvije pobjede, naime, Hrvati su na samom otvaranju bolji bili od Katara i Argentine.

Prvog dana Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku, koje se igra u brazilskom Recifeu, Hrvatska je ostvarila maksimalan učinak. Pobjedom protiv selekcije Katara te Argentine osvojena su četiri važna boda u skupini.

Hrvatska je turnir otvorila protiv selekcije Katara, ekipe većinom sastavljene od naturaliziranih igrača koji iz godine u godinu postižu sve bolje uspjehe i spadaju u vrh svjetskog rukometa na pijesku. Odličnim ulaskom u utakmicu, igrajući na brze i kratke napade dirigirane markerom Ivanom Dumenčićem, Hrvatska je u svakom trenutku uspjela ostvariti višak, iako se, zbog lošije realizacije, to nije vidjelo na rezultatu. Konačan rezultat (19:15, 21:20), dovoljan za uvodna dva boda je apsolviran te se reprezentacija okrenula drugom protivniku, selekciji Argentine.

Ekipa koja je na Panameričkim igrama osvojila srebrnu medalju te se na taj način kvalificirala na svjetsku smotru najboljih, otvorila je utakmicu blago te je hrvatski stroj nakon pet minuta utakmice imao značajnu prednost koju je zadržao i do kraja utakmice. No, u drugom setu slijedi pad i dekoncentriranost Hrvatske koja lošom obranom dopušta lagane golove Argentincima te Gauchosi osvajaju drugi set. Utakmica je odlučena raspucavanjem gdje su Hrvati bili uspješniji te su došli do nova dva boda čime su zadržali maksimalan učinak uspješnosti.

"Težak dan je iza nas, no najbitnije je da smo ostvarili dvije pobjede. Argentinci su nas namučili, iako smo objektivno puno jača ekipa od njih, no takav je sport, manjak koncentracije u malom dijelu utakmice može te stajati pobjede. Dvije utakmice su iza nas, skupina (u kojoj u drugi krug prolazi tri od šest ekipa) nam je iznimno teška i tek slijedi prava borba za pozicije koje vode dalje. U srijedu nas očekuju reprezentacije Španjolske i Egipta i tu ćemo morati biti pravi ukoliko želimo dalje", izjavio je Drago Prka, reprezentativac Hrvatske kojemu je utakmica protiv Katara bila ujedno i debitantski nastup u kockastom dresu kojeg je odradio na visokoj razini, točnije, s deset poena.

Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku, Brazil:

Skupina B:
Hrvatska – Katar 2:0 (19:15, 21:20)
Argentina – Hrvatska 1:2 (10:18, 20:18, 6:7)

Foto: ihf.info

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!