Nogomet

Löw: "Motiviran sam kao prvog dana"

Ante Zovko • srijeda, 23.07.2014.
Löw: "Motiviran sam kao prvog dana"
Foto: EPA

Poslije osvajanja četvrte svjetske titule, njemačku nogometnu reprezentaciju nastavit će voditi isti izbornik. Joachim Löw odbacio je nagađanja da bi mogao potražiti sreću u nekom velikom klubu i veseli se lovu na europski naslov 2016. godine.

Löw, koji je njemački izbornik od 2006., u intervjuu za web stranice Njemačkog nogometnog saveza (DFB) je rekao da namjerava odraditi do kraja nedavno produženi ugovor koji traje do završetka Europskog prvenstva 2016. u Francuskoj.

"Niti sekundu nisam razmišljao o odlasku. Nisam produžio svoj ugovor s DFB-om do 2016. kako bih ga raskinuo. Jednostavno sam se držao onoga što se dogovorili prije Svjetskog prvenstva, da ćemo sjesti u miru i analizirati turnir kao što smo analizirali svaki turnir do sada", rekao je između ostalog Löw koji je s Njemačkom osvojio prvi svjetski naslov od ujedinjenja zemlje i prvi poslije 24 godine.

Njemačka je u Rio de Janeiru ranije ovog mjeseca pobijedila Argentinu 1:0 poslije produžetaka i osvojila svoju prvu veliku titulu poslije one europskog prvaka 1996. godine.

"Ne mogu zamisliti ništa ljepše nego nastaviti raditi s ovom momčadi, voditi je na Europsko prvenstvo u Francusku, nastaviti razvoj skupine i svakog od igrača. Motiviran sam kao prvog dana. U Brazilu smo proslavili ogromni uspjeh, ali postoji još ciljeva koje želimo ostvariti. Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu bilo je vrhunac, ali nije zaključak", najavio je Löw.

U novu kampanju Njemačka kreće bez dosadašnjeg kapetana Philippa Lahma, koji se odlučio oprostiti sa samo 30 godina. Tako će prvi Löwov zadatak biti izbor novog nositelja vrpce.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.07.2014. u 08:05
    sjajna vijest, ali štea zbog Lahma, teško će da nadomjestit
    Obrisan korisnik