Zimski sportovi

O’Reilly i Avalanche došli do dogovora

Željka Jurkas • srijeda, 23.07.2014.
O’Reilly i Avalanche došli do dogovora

Vijest dana stiže iz Denvera, a protekli tjedan prošao je ponovno u znaku mladih igrača i slaganju kockica na ledu i van njega za što bolju pripremu za iduću sezonu…

Nakon što je izgledalo gotovo nemoguće i svi su bili spremni na najcrnje scenarije koje arbitraža može ponuditi (i sa zanimanjem iščekivali vidjeti kako bi Avsi argumentirali najniži mogući ugovor), Ryan O’Reilly i Colorado Avalanche uspjeli su postići dogovor. Novi ugovor uključuje dvije godine (prva za 5.8 M, a druga za 6.2 milijuna dolara) unutar kojih ga Avsi mogu pokušati zadržati s trajnijim ugovorom ili dogovoriti zamjenu, a ukoliko ostane član Colorada, organizacija bi se u ljetu 2016. mogla naći s velikim zahtjevima obzirom da će se te godine i Nathan MacKinnon naći na listi potencijalno slobodnih igrača.

Druga arbitraža koja se sa zanimanjem očekivala bila je na redu prvoga dana, 21. srpnja, a riječ je o St. Louis Bluesima i Vladimiru Sobotki. Bluesi su od odbora dobili pravo na potpisivanje Sobotke kada god da se vrati u NHL s jednogodišnjim ugovorom vrijednim 2.725 milijuna dolara.To je četvrt milijuna vise od najbolje ponude Bluesa za vrijeme pregovora, a opet manje od onoga sto je Sobotka tražio. Kako god bilo, novi član Avangard Omska će , ukoliko se bude želio vratiti u NHL, morati odraditi prvu sezonu u St. Louisu.

New York Rangersi riješili su dva od tri zahtjeva za arbitražom koja su podigli igrači. Chris Kreider dobio je dvogodišnji ugovor u iznosu od 4.95 milijuna dolara, a Mats Zuccarello će nositi dres Blueshirtsa jos jednu sezonu za, prema Derrenu Dregeru, 3.5 milijuna dolara. Treći igrač, Derick Brassard na redu je u Torontu 28. ovog mjeseca.

Od preostalih zahtjeva najzanimljivija ostaje situacija u Montrealu gdje Canadiensi još nisu našli zajednički jezik s P.K. Subbanom te Larsom Ellerom, i u Torontu gdje je James Reimer nikako da izađe na zelenu granu s Leafsima.

Osim potpisivanja izazvanih arbitražom, klubovi su nakon održanih kampova krenuli osiguravati vještine , točnije prava na vještine svojih odabranih mladih nada. Pa su, na primjer, tako Leafsi potpisali Connora Browna, a Washington Capitalsi Jakuba Vranu. Uz igrače, promjene se događaju i u stručnim stožerima, bilo kroz napredovanje unutar organizacije ili zapošljavanje novih ljudi. Penguinsi i Capitalsi su gotovo preokrenuli svoje timove, a ozbiljne korake počeli su poduzimati i Leafsi.

Ovu ljetnu stanku liga je iskoristila za predstavljanje svog prvog Izvješća o održivosti kojime se želi skrenuti pozornost na učinak koji ima na okoliš, ali i što se sve poduzima da bi on bio što manji. Ovo je prvo izvješće ovakve vrste jedne velike sportske lige i pokazuje put kojim je NHL krenula 2010. kada je osnovan poseban odio „NHL Green“ kojemu je cilj promovirati očuvanje i brigu za okoliš te poticati korištenje zelene energije, povećati energetsku iskoristivost i smanjiti karbonski otisak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!