Nogomet

HNS će "provesti detaljnu istragu" o optužbama za rasizam iz Manchester Cityja

Ante Zovko • četvrtak, 24.07.2014.
HNS će "provesti detaljnu istragu" o optužbama za rasizam iz Manchester Cityja
Foto: EPA

Hrvatski nogometni savez priopćio je da je u procesu prikupljanja informacija o optužbama iz redova Manchester Cityja za rasističko vrijeđanje od strane igrača mlade momčadi Rijeke tijekom nedavne prijateljske utakmice u Novigradu.

Seko Fofane, Član mlade momčadi Manchester Cityja, optužio je igrače Rijeke 2 za rasističko vrijeđanje nakon što je isključen u prijateljskom susretu u Novigradu koji je prekinut odmah poslije toga.

Trener mlade Cityjeve momčadi Patrick Vieira povukao je momčad s terena poslije navodnog incidenta, kad je Rijeka imala vodstvo 1:0. Engleski prvak najavio je da će raditi s domaćinom, organizatorom i Hrvatskim nogometnim savezom na rasvjetljavanju događaja.

Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem u kojem navodi:

"U procesu smo prikupljanja informacija o navodnom incidentu i svaka odluka o ovom slučaju bit će objavljena na našim web stranicama. HNS provodi snažnu antirasističku politiku, pa optužbe za rasizam doživljavamo jako ozbiljno. Borba protiv rasizma (i drugih oblika diskriminacije) jedna je od ključnih sastavnica programa našeg predsjednika Davora Šukera i zato ćemo provesti detaljnu istragu u ovom slučaju."

Rijeka je odgovorila na optužbe iz Engleske priopćenjem u kojem se između ostalog navodi:

"Neargumentirani navodi o navodnim rasističkim uvredama koji se spominju u priopćenju koje je Manchester City FC objavio putem svojih internetskih stranica odlučno odbacujemo, a ovim putem želimo ukazati na činjenicu da smo na spomenutoj utakmici i sami imali šest igrača iz Nigerije u momčadi. Radi se o igračima pristiglim iz već spomenute akademije u Abuji koji su u gradu i klubu kroz protekle dvije odlično prihvaćeni, koji žive i treniraju zajedno s ostalim našim igračima, koji su naučili hrvatski jezik i koji nikada nisu doživjeli bilo kakvu neugodnost od strane suigrača što i sami mogu potvrditi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.07.2014. u 18:13
    Antifašizam je odličan primjer transformacije u još većeg fašista ili borba sa još većim fašizmom.Još jedna podijela u društvu upravo to sistem želi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.07.2014. u 18:10
    Najveći promotor rasizma u svijetu je definitivno FIFA.Svakom kampanjom protiv dobiju još više ispada u cijelom svijetu kontrareakcija.Kada nešto namećeš kroz reklame i spotove normalno da se stvori kontra to je ona dječija psihologija kada kažeš nemoj a dijete namijerno dodirne nešto što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • abracadabra24.07.2014. u 17:16
    što HNS ne sprovodi istrage za nebrojne devijacije u hrv.nogometu? što ne počisti svoje dvorište? Licemjerima iz HNS-a je važnija balavurdija Man.Citya i vjerojatno izmišljeni rasizam nego da se bave stvarnim problemima hrv. nogometa...
    abracadabra
  • howitzer24.07.2014. u 17:07
    ovaj antirasizam je poput antifašizma otišao u krajnost i postao "lov na vještice"
    howitzer
  • Obrisan korisnik24.07.2014. u 17:02
    Ne možemo dobiti kadete ili juniore Rijeke, pa idemo prekinuti utakmicu, uopće se nebi iznenadio sve te mlade momčadi velikih klubova drže se visoko, a ne vrijede apsolutno ništa, što u krajnjem slučaju rezultat i sugerira i na utakmici s Rijekom.
    Obrisan korisnik