Rukomet

Hrvatski pjeskaši prošli dalje u glavnu fazu natjecanja Svjetskog prvenstva u Brazilu

Sportnet • petak, 25.07.2014.
Hrvatski pjeskaši prošli dalje u glavnu fazu natjecanja Svjetskog prvenstva u Brazilu

Hrvatski pjeskaši završili su natjecanje u skupini B Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku u brazilskom Recifeu s četiri odlična slavlja te jednim porazom čime sada kreću u borbu za polufinale pa tako i odličja.

Hrvatska selekcija rukometa na pijesku ostvarila je novi uspjeh na Svjetskom prvenstvu koje se od 22. do 27. srpnja odvija u brazilskom Recifeu. Hrvatski rukometaši na pijesku prošli su u drugi krug te im sada slijede tri nove utakmice, kao i borba za polufinale.

Hrvatski pjeskaši su, nakon uvodne dvije pobjede nad selekcijama Katara te Argentine, u trećem dvoboju izgubili utakmicu od selekcije Španjolske tijesnim rezultatom u oba seta. Sljedeće utakmice protiv Egipta (bivši svjetski prvak) te Rusije (dvostruki prvaci Europe te stalni sudionik završnica na velikim natjecanjima) bile su doslovno "biti ili ne biti" za selekciju Hrvatske.

U prvu utakmicu protiv Egipćana kockasti pjeskaši ulaze maksimalno te rezultatom osvajaju prvi set. Novi stil igre koji naši igrači njeguju (brza tranzicija iz obrane u napad te realizacija nakon par sekundi intenzivnog napada) dovela je do rekordnog broja zabijenih pogodaka u drugom setu gdje se hrvatska rapsodija pokazala najjačom kada je bilo najpotrebnije. Rezultatom 19:12 te 36:17 apsolviran je Egipat, a u utakmici posebno treba istaknuti doprinos Ivana Jurića koji je odigrao na vrhunskoj razini u oba smjera.

Iznimno teška skupina u kojoj je Hrvatska smještena dodatno se zakomplicirala te se do zadnjeg kola nije moglo znati koje tri selekcije prolaze dalje. Ostali rezultati su se poklopili tako da je Hrvatsku dalje vodila samo pobjeda protiv Rusije.

U ljepotici dana Rusi koncentriranije ulaze u utakmicu i nizom realiziranih prilika s desnog krila od strane Kalašnikova odvajaju se na dva i četiri razlike, koje naši pjeskaši nisu uspjeli do kraja seta stići te je prvi set otišao u ruke Zbornaje. To Hrvate nije pokolebalo te su se smirenom igrom i poboljšanom realizacijom krajem drugog seta odvojili na nedostižnih pet razlike čime je utakmica otišla u treći set. Raspucavanje je riješeno u korist Hrvatske, odličnim reakcijama vratara Igora Totića, koji je obranio tri pokušaja od upućenih šest. Točku na i stavio je Ivan Dumenčić pogotkom za jedan poen čime je hrvatskoj selekciji trasiran put u drugi krug i ponovna borba za medalje.

"Uspjeli smo! Skupinu smrti apsolvirali smo uspješno te prošli u drugi krug gdje nas očekuju selekcije Brazila, Danske te Srbije s kojima ćemo se boriti za polufinale. Smatram kako su naši protivnici u prvoj skupini ipak jači od većine selekcija koje nas čekaju, no moramo biti oprezni u nastojanjima ulaska u polufinale. Iako su nas teške utakmice u grupnoj fazi poprilično umorile, siguran sam da nas to neće omesti u novim pobjedama i ostvarivanju našeg glavnog cilja, a to je zlatna medalja na ovom Prvenstvu", izjavio je nakon grupne faze natjecanja Dumenčić, ključni čovjek hrvatske napadačke formacije.

Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku, Brazil:

Skupina B:
Hrvatska- Španjolska 0 : 2 (19 : 20, 27 : 28)
Egipat- Hrvatska 0 : 2 (12 : 19, 17 : 36)
Hrvatska-Rusija 2 : 1 (19 : 21, 19 : 14, 7 : 6 raspucavanje)

Foto: Facebook - VI Beach Handball World Championships Brazil 2014

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!