Nogomet

Video: Bayern do finala kaznenim udarcima, Fiorentina slavila u Copa Euroamericani

Branimir Korać • nedjelja, 27.07.2014.
Video: Bayern do finala kaznenim udarcima, Fiorentina slavila u Copa Euroamericani
Foto: EPA

Odigran je i drugi polufinalni susret Telekom kupa, a Bayern je poput Wolfsburga do finala došao preko kaznenih udaraca. Pobjede su u subotu upisali i Ajax i Fiorentina...

Bez povećeg broja prvotimaca Bayern je uspio izboriti prolaz u finale Telekom kupa. Tamo će igrati protiv Wolfsburga koji je poput njega do finala stigao zahvaljujući boljem izvođenju kaznenih udaraca.

Bavarci su imali pobjedu u rukama i nakon 60 minuta, međutim Max Kruse je realizirao oba kaznena udarca u drugom poluvremenu i vratio Borussiju Mönchengladbach iz rezultatskog minusa.

Na samom kraju prvog poluvremena Bayern je stigao do vodstva krasnim potezom Roberta Lewandowskog. Nova Bayernova zvijezda dovela je Bayern do prednosti primivši loptu nakon što ju je odbio vratar Janis Blaswich te je inteligentno prebacio preko obrane i poslao u mrežu.

Na početku drugog poluvremena još jedan vrhunski potez. Frank Ribery prošetao se kroz obranu Borussije, a zatim iskosa prebacio vratara i pogodio za visokih 2:0.

Ipak, momčad iz Mönchengladbacha nije se predala i Kruse je uspio s dva penala poravnati na 2:2. Prvi je dosuđen nakon igranja rukom Badstubera, a drugi nakon prekršaja Javija Martineza nad Hahnom.

Odluka je pala s 11 metara, u četvrtoj seriji Blaswich je obranio udarac Rafinhe, Wendt je imao meč loptu, ali Tom Starke brani. Nakon što je Martinez zabio u šestoj seriji, Kolb je promašio i Bayern je otišao u finale gdje će igrati protiv Wolfsburga.

Bayern - Borussia M 5:4 (2:2)

Bayern: Starke - Martinez, Badstuber, Alaba - Rafinha, Bernat - Rode, Gaudino, Pizarro (Hojbjerg 35), Ribery (Scholl 41) – Lewandowski

Borussia Mönchengladbach: Blaswich - Korb, Schulz , Dominguez , Wendt - Dahoud, Nordtveit - Hahn, Raffael, Traore - Kruse

Benfica je u sklopu Eusebio kupa ugostila momčad Ajaxa i upisala poraz 1:0. Uoči glavnog susreta sastali su se Benfica B i Ajaxova mlada momčad, slavili su Nizozemci i u tom susretu i to s 4:3.

U glavnom dvoboju dana Benfica je dominirala i bila bolji protivnik, ali jedini pogodak postigli su gosti. Dogodilo se to krajem prvog poluvremena kada je Ricardo Kishna iz vrlo teške pozicije iskosa nakon velike gužve u 16 metara poslao loptu u mrežu.

"Najvažnije je da smo imali dobru provjeru uoči početka sezone. U drugom poluvremenu mogli smo postići nekoliko pogodaka i za razliku od prošlih susreta ulazili smo u prilike. S vremenom ćemo rasti, u to nema dvojbe, izgledat ćemo sve bolje", rekao je nakon susreta Jorge Jesus.

Benfica - Ajax 0:1

Benfica: Artur (78. Paulo Lopes), Maxi Pereira (63. Cancelo), Sidnei, Cesar, Benito (63. Eliseu), Ruben Amorim (46. Teixeira), Talisca (75. Andre Almeida), Salvio (69. Bebe), Gaitan (46. John), Lima (46. Jara), Cardozo (46. Derley).

Ajax: Vermeer, Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen, Klaassen, Viergever, Andersen, Schöne, Milik, Kishna (87. Becker).

Fiorentina je u sklopu Copa Euroamericane gostovala kod Estudiantesa i upisala minimalnu pobjedu 1:0.

Do nje ju je doveo Mario Gomez pogotkom u 29. minuti nakon dodavanja Bernardeschija. Do kraja susreta nakon loših procjena vratara Tatarusanua Fiorentina je mogla primiti pogodak, ali Gonzalo Rodriguez spašavao je svojeg vratara.

U drugom poluvremenu ozljedu je zaradio Facundo Roncaglia, no još uvijek nije poznato koliko je teško zglob stradao i kolika će biti pauza.

Estudiantes - Fiorentina 0:1

Estudiantes: Silva; Garay, Desabato, Re, Goni; Gil Romero, Jara, Correa, Martinez; Carrillo, Auzqui

Fiorentina: Tatarusanu, Gonzalo, Roncaglia (Tomović 61), Alonso; Piccini, Wolski (Vecino 61), Brillante, Borja Valero (Mati Fernandez 76), Vargas (Pasqual 61); Bernardeschi (Babacar 69), Gomez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!