Rukomet

Hrvatskoj svjetsko srebro u rukometu na pijesku

Sportnet • ponedjeljak, 28.07.2014.
Hrvatskoj svjetsko srebro u rukometu na pijesku

Hrvatski pjeskaši osvojili su srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu u rukometu na pijesku održanom u brazilskom Recifeu. Naime, nakon velike finalne borbe s domaćinom Brazilom Hrvatska je poražena u raspucavanju te se kući vraća s drugim mjesto na svijetu te najboljim vratarem turnira, Igorom Totićem.

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u brazilskom Recifeu. Od hrvatskih pjeskaša bolji su nakon raspucavanja bili reprezentativci Brazila čime je Selecao došao do svog četvrtog naslova u povijesti Svjetskih prvenstava.

Hrvatski pjeskaši su u prepunoj Areni u brazilskom Recifeu pred 4000 ljudi odlično otvorili utakmicu te koncentriranom igrom i pritiskom na brazilskom dotada ponajboljem igraču, markeru Bruni, dolaze do prednosti koju uspijevaju zadržati do kraja prvog perioda. U prvom setu vrijedi pohvaliti odličnu suradnju obrane s vratarom Totićem koji je obranio nekoliko bitnih lopti.

Drugi set Brazilci mijenjaju taktiku, ubacuju Nascimenta na poziciju markera te im igra ipak postaje tečnija. Laganim stvaranjem prilika, uz činjenicu kako je cijela obrambena linija imala već zarađena isključenja, Brazilci se odvajaju na šest pogodaka razlike te prednost održavaju do kraja seta. Poravnatim rezultatom utakmica je otišla u raspucavanje gdje se posebno istaknuo brazilski obrambeni igrač Diogo, s tri odlične intervencije, čime je Brazilu osigurao treći uzastopni naslov svjetskog prvaka (četvrti ukupno). Zadnji svjetski naslov prije brazilske dominacije uzela je upravo Hrvatska 2008. godine u španjolskom Cadizu. Vrijedi napomenuti i kako je hrvatski vratar Igor Totić izabran za najboljeg vratara turnira.

"Utakmica je bila iznimno napeta, pravi praznik rukometa na pijesku. Realno gledano, radi se o dvije nabolje selekcije na svijetu, aktualnim svjetskim (Brazil) i europskim (Hrvatska) prvacima i nije slučajno što su se ove dvije selekcije našle i u finalu. S obzirom na kvalitetu Brazilaca i činjenicu koliko ulažu u ovaj sport, drugo mjesto je također enorman uspjeh te nije sramota izgubiti od njih. No, da smo imali priliku, imali smo i definitivno ostaje žal za medaljom većeg sjaja", izjavio je nakon finalne utakmice reprezentativni pivot Hrvatske Drago Vojnović.

Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku, Brazil:

Finale:
Brazil - Hrvatska 2 : 1 (20 : 23, 26 : 20, 5 : 2 raspucavanje)
Brazil: Wellington 4, Nailson 12, Nascimento 6, Torres, Claudio 2, Bruno 8, Diogo, Barcelos, Gil 20, Anderson
Hrvatska: Totić, Jurić 4, Paradžik 4, Henigman, Vojnović 10, Semren 14, Đikić 8, Dumenčić 4, Prka, Vidović

Foto: VI Beach Handball World Championships Brazil 2014

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Marsonia29.07.2014. u 13:27
    Izbornik im je definitivno rukometni fanatik i stručnjak. Bravo Roka!
    Marsonia
  • dr00728.07.2014. u 12:59
    trebao bih slavko preuzeti!
    dr007
  • narada10828.07.2014. u 12:48
    Bravo! Dečki su si rekli: „E kad ne ide kod rukometa u dvorani, onda ćemo barem mi pjeskaši donijeti medalje." Mogao bi izbornik te selekcije nastupati kao savjetnik gosp. Goluži, kaj ne? ;-) Ovaj sport bi po meni uskoro mogao biti olimpijska disciplina.
    narada108