Nogomet

Trener Aalborga: "Za Dinamo imamo veliko poštovanje, no ne bojimo se"

Ivana Strahija • utorak, 29.07.2014.
Trener Aalborga: "Za Dinamo imamo veliko poštovanje, no ne bojimo se"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U danskom Aalborgu se za susret s Dinamom u srijedu traži ulaznica više. Domaći navijači nadaju se dobroj predstavi AaB-a, no trener Kent Nielsen upozorava na oprez...

Nakon Žalgirisa, Dinamovce sljeduje Aalborg, prošlosezonski prvak Danske, čiji se navijači sjećaju 2009. godine i ulaska u AaB-a prvo u grupnu fazu Lige prvaka, pa u osminu finala Kupa UEFA-e. U skladu s time je i podatak o broju prodanih ulaznica, otišlo ih je već preko 8000 od oko 10 000 dostupnih.

"U subotu smo imali sjajni uvod u ovu bitku, odigrali smo sjajno protiv Midtjyllanda", kazao je trener Kent Nielsen za službenu internetsku stranicu Kluba. Utakmicu je AaB riješio s 2:0. "Pokazali smo da znamo zabiti gol, ali i da nam je obrana solidna, da smo disciplinirani. Vjerujem da će nam obrana biti najvažnija za pozitivni rezultat protiv Dinama."

O protivniku je rekao: "Dinamo je europski iskusni klub, a ima igrače koji su igrali u mnogom europskim ligama, kao i veliko međunarodno iskustvo. Najopasniji su Soudani i Čop, koje ocjenjujem talentiranim napadačima, dok u obrani imaju Šimunića, sa 105 utakmica za Hrvatsku u nogama."

Naglasivši kako će njegovoj momčadi u susretu protiv Dinama trebati 100-postotna koncentracija, Nielsen je dodao: "Nadamo se da ćemo upisati dovoljno dobar rezultat da u Zagrebu ne moramo ništa loviti. Imamo veliko poštovanje za protivnika, no ne bojimo ga se."

Danci za srijedu na raspolaganju nemaju ozljeđene Jakoba Ahlmanna, Rasmusa Jönssona, Sorena Frederiksena, Gillija Sorensena i Henrika Dalsgaarda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.07.2014. u 00:14
    ajmo plavi sutra samo bez straha i pobjeda nebi trebala doći u pitanje.
    Obrisan korisnik