Nogomet

Bayer Leverkusen svladao Seoul, Jedvaju 90 minuta

Branimir Korać • srijeda, 30.07.2014.
Bayer Leverkusen svladao Seoul, Jedvaju 90 minuta
Foto: EPA

Nogometaši Bayera iz Leverkusena zaputili su se u Južnu Koreju gdje su odigrali pripremnu utakmicu protiv Seoula. Ovaj put je nekako i logičan, u redovima Apotekara igraju dva korejska reprezentativca i njegov dolazak s klubom je velika vijest za tamošnju sportsku javnost...

Pred 40 tisuća navijača u Seoulu istoimeni domaćin ipak nije uspio iznenaditi Bayer i upisao je poraz 2:0. U Južnu Koreju nisu otputovali između ostalih niti Josip Drmić i Emir Spahić koji su se kasnije priključili pripremama, aloi i bez njih Bayer je odnio pobjedu.

Tin Jedvaj dobro je odradio svih 90 minuta u posljednjoj liniji Apotekara dok je Dario Krešić branio u drugih 45 minuta nakon što je Bernd Leno započeo utakmicu.

U svakom poluvremenu gosti su postigli po jedan pogodak, prvo je Karim Bellarabi u 24. minuti doveo Leverkusen u vodstvo, a zatim je Stefan Kiessling u 60. minuti postavio konačnih 2:0.

Upravo Kiessling proglašen je za igrača utakmice, a pohvale je zaslužio Krešić s nekoliko sjajnih obrana u drugom poluvremenu koje su ostavile Bayer u lagodnom vodstvu.

Pripremna utakmica

Seoul - Bayer Leverkusen 0:2

Bayer: Leno (46. Krešić) – Donati (46. Hilbert), Jedvaj, Wollscheid, Boenisch (46. Wendell) – Reinartz (46. Rolfes), Castro (46. Wagener) - Calhanoglu, Son – Bellarabi (46. Jurčenko), Kiessling.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.07.2014. u 18:36
    Šta se tiče Krešića sjetite se Subašića, nitko nije vjerovao u njega, a sad čovjek je bio drugi golman Hrvatske i zamjena mu je bila prvi golman Argentine. Krešić ima šanse al se mora dokazat.Za Jedvaja mi je neizmjerno drago i on je naša budućnost to je nedvojbeno ali mora ovu sezonu odigrat na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2014. u 17:38
    šteta je da svi mladi igrači koji su tako rano otišli u veći klub ne odu odmah na neku posudbu gdje će sigurno igrati. jedvaj je izgubio sezonu, ali dobro je da se sad vraća. rebić je strašan igrač, ali ako izgubi još jednu sezonu mogao bi biti u problemima, a isto važi i za ostale u sličnoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2014. u 16:18
    Slazen se da ce Kresic tesko do ozbiljne minutaze. Al ga ne triba jos otpisat
    Obrisan korisnik
  • Share30.07.2014. u 16:05
    Jedvaj bi mogo igrati u prvih 11 ali za Kresic tesko,gotovo nemoguce,buduci da je Leno uz Ter Stegena,najbolji mladi njemacki golman.Prosle sezone je,mislim,obranio 6 od 7 penala u Bundesligi
    Share
  • Obrisan korisnik30.07.2014. u 15:15
    Drago mi je za Jedvaja, jer smo tanki u obrani. A pozitivno je i za kresica. Odlaskom Plete, Kresic bi mora bit alternacija Subasicu.
    Obrisan korisnik