Zimski sportovi

Reimer i Gardiner ostaju u Torontu

Željka Jurkas • četvrtak, 31.07.2014.
Reimer i Gardiner ostaju u Torontu

U proteklih tjedan dana zaključivali su se arbitražni postupci, sa svega još dva preostala od ukupno 23. NHL momčadi rade na predstavljanju novih, pogotovo jačih imena u svojim sastavima, a igrači se spremaju za novu sezonu. Slijedom toga kapetan Hurricanesa, Eric Staal, završio je na operaciji…

Novosti iz NHL stizale su češće u zadnja tri dana prije svega zbog želje za izbjegavanjem arbitražnog postupka čiji su datumi saslušanja u Torontu već bili određeni. Florida Panthersi i Jimmy Hayes dogovorili su se oko jednogodišnjeg ugovora, Minnesota Wild i Justin Fontaine oko dvogodišnjeg ugovora, a Los Angeles Kingsi su potpisali Dwighta Kinga na tri godine. New York Rangersi su kao i s prva dva slučaja riješili dogovor prije saslušanja, pa će Derick Brassard nositi dres Blueshirtsa još pet godina, a za drugu njujoršku momčad, Islanderse, vratar Kevin Poulin je vezan idućih godinu dana.

Prije zadnje arbitraže koju su zahtjevali klubovi, Winnipeg Jetsi i Michal Frolik došli su do sporazuma o jednogodišnjem ugovoru u vrijednosti od 3.3 milijuna dolara. Uz njega, Jetsi su se dogovorili i s Mattom Halischukom za ponovnu jednogodišnju suradnju.

Nakon puno drame u zadnjih par mjeseci Toronto Maple Leafsi i vratar James Reimer potpisali su dvogodišnji ugovor u vrijednosti od 4.6 milijuna dolara, a par dana nakon potpisivanja u razgovoru za službene stranice lige, Reimer je rekao da se nada da će zaslužiti mjesto prvog vratara. Da li je ovo samo novi korak do konačne zamjene Reimera ili će ove dvije strane okrenuti novi list, pokazat će početak sezone. Ako prije toga ne zamijeni plavi dres s javorovim listom za neki drugi. Ako je ova vijest dočekana s puno dvojbi, najnovije potpisivanje Leafsa dočekano je sa sveopćim odobravanjem. Objavljeno je da je Jake Gardiner potpisao vjernost na idućih pet godina za 20.25 milijuna dolara. Osim toga u zadnjih par dana Leafsi su na godinu dana pokupili bivšeg igrača Ducksa Daniela Winnika i bivšeg igrača Vancouvera Davida Bootha, dvojicu napadača koji znaju micati pak i nadopunit će zadnje dvije linije. Ovim potpisivanjima, s ukupno 23 igrača na rosteru, Leafsi su ostali s 360 000 dolara do granice cap spacea.

Montreal Canadiensi i Pittsburgh Penguinsi ostale su jedine dvije momčadi koje se još nisu dogovorile s igračima koji su tražili arbitražu plaće. Canadiensi su prošli tjedan došli do dogovora s Larsom Ellerom, no zasad nema potvrde, a ni glasina o završetku pregovora s P.K. Subbanom, čije potpisivanje je u samom startu naglaseno kao prioritet. Dvije strane su navodno par milijuna dolara daleko od dogovora o jednogodišnjem ugovoru, a u nedavnom razgovoru za National post Subban je rekao da je u Montrealu skroz zadovoljan. Sastanak s komisijom u Torontu zakazan je za dva dana.

Penguinsi i Nick Spaling, igrač čija prava su dobili u zamjenu za Jamesa Neala, također još nisu pronašli zadovoljavajuće rješenje. Pa iako je razlika u potraživanju i ponudi puno manja od one između Habsa i Subbana, Penguinsi su u puno nezahvalnijoj situaciji. U trenutku u kojem broje svaki cent ne bi li upotpunili roster (koji trenutno broji 19) i ponovno potpisali Brandona Suttera, ne mogu si dopustiti ono što smatraju preplaćanjem. Ako se večeras ne dogovore, komisija će ih sutra (31.07.) saslušati.

Detroit Red Wingsi ponovno su potpisali Tomaša Tatara, na tri godine s prosječnom plaćom od 2.75 milijuna dolara po sezoni. Washington Capitalsi dali su entry-level ugovor Nathanu Walkeru, prvom Australcu koji je izabran na Draftu u NHL. A St. Louis Bluesi odlučili su dati drugu priliku Peteru Muelleru, napadaču koji je prošlu sezonu proveo u Švicarskoj ponajprije zahvaljujući potresima mozga koji su ga prijašnjih sezona udaljavali s leda.

New Jersey Devils objavili su ponovno potpisivanje Andyja Greena na pet godina vjernosti.

I dok se stručni stožeri igraju s brojevima, igrači su započeli intenzivnije pripreme za iduću sezonu, pa su nerijetke slike na društvenim mrežama s raznim postavama na ledu i van njega. Ozljede, iako rijetke u ovo doba godine, nisu isključene, a zadnja je pogodila kapetana Hurricanesa Erica Staala za kojeg se očekuje da će nakon operacije biti posve spreman za pripremni kamp i početak sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!