Tenis

Karloviću 27 as servisa nije bilo dovoljno za četvrto kolo

Branimir Korać • petak, 01.08.2014.
Karloviću 27 as servisa nije bilo dovoljno za četvrto kolo
Foto: EPA

Ivo Karlović neće igrati u četvrtfinalu 1.4 milijuna dolara vrijednog turnira u Washingtonu. Amerikanac Steve Johnson svladao ga je nakon dva sata igre unatoč 27 as servisa hrvatskog tenisača i nijedne dopuštene break prilike...

68. igrač svijeta Steve Johnson plasirao se u četvrtfinale Washingtona pobjedom protiv Ive Karlovića 3:6, 7:6, 7:6.

Sam rezultat pokazuje koliko je neizvjestan meč bio, Karlović je bio bolji u prvom setu, međutim u naredna dva Johnson je na svom početnom udarcu bio jednako uvjerljiv kao i hrvatski tenisač te je na kraju slavio u tie-breakovima.

Propustio je Karlović veliku priliku u trećem setu, imao je dvije meč lopte od čega jednu na svom servisu, ali nije ih iskoristio i na kraju je otišao u poraz.

U prvom setu Ivo je bio bolji, dva puta je uzeo servis Johnsonu i osvojio je set sa 6:3. Amerikanac s druge strane nije bio niti blizu breaku, osvojio je ravno dva poena na servisu Karlovića i nije izgledao kao igrač koji bi mogao nauditi hrvatskom adutu.

U drugom setu bila je vidljiva frustracija Johnsona koji i dalje nije imao nikakvo rješenje na reternu, no srećom po njega podignuo je postotak ubačaja prvog servisa na 65 posto pa niti Karlović nije prijetio. Set je otišao u tie-break gdje je presudila serija Amerikanca koja ga je odvela na 5:2 i ubrzo je izborio treći set.

Bila je to preslika drugog seta s razlikom što je Karlović došao u priliku završiti posao. Međutim ispustio je 6:4, a nakon što je Johnson stigao do mini breaka za 8:7, priči je bio kraj. Iskoristio je svoju drugu meč loptu i prošao u četvrtfinale.

Karlović nije nadigran, međutim nije uspio izboriti prolaz. Iako je Johnson u dobrom dijelu meča izgledao dosta nervozno, uspio je u ključnim trenucima zadržati mirnoću i proći dalje.

ATP Washington, treće kolo:
Steve Johnson (SAD) - Ivo Karlović (Hrvatska, 9) 3:6, 7:6(4), 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir01.08.2014. u 12:37
    Previše izgubljenih tie-breakova za takvog servera.
    Mithrandir