Nogomet

Suarezova žalba pred CAS-om 8. kolovoza

Ante Zovko • petak, 01.08.2014.
Suarezova žalba pred CAS-om 8. kolovoza
Foto: EPA

Napadač Barcelona Luis Suarez uložit će žalbu na Sportskom arbitražnom sudu (CAS) na svoju četveromjesečnu suspenziju 8. kolovoza, priopćio je sud iz Lausannea.

FIFA je izrekla suspenziju Urugvajcu zbog ugriza za rame talijanskog braniča Giorgia Chiellinija na lipanjskoj utakmici Svjetskog prvenstva u Brazilu. Suarez je uložio žalbu na tu odluku, ali ju je FIFA odbila.

Žalbu Sportskom arbitražnom sudu podnijeli su zajednički Suarez, Barcelona i Urugvajski nogometni savez.

CAS je pristao na ubrzani postupak i trebao bi donijeti odluku do kraja tjedna poslije saslušanja.

Barcelona je ranije prošlog mjeseca dovela Suareza iz Liverpoola za 75 milijuna funti, ali napadača suspenzija sprječava i u treniranju s momčadi. Ako suspenzija ostane na snazi, Suarez bi mogao zaigrati tek krajem listopada, a Barcelonina prva utakmica u prvenstvu bit će 24. kolovoza.

Suarezu su zabranjene sve nogometne aktivnosti, pa tako ne smije trenirati niti ulaziti u krug bilo kojeg stadiona. Sindikat profesionalnih nogometaša FIFPro ranije je kritizirao Fifu zbog brojnih nejasnoća u obrazloženju suspenzije.

FIFA je zabranila Suarezu i nastupe u sljedećih devet utakmica za Urugvaj, a jednu je "odradio" kad je Urugvaj bez njega poražen od Kolumbije u osmini finala.

Suarez je i novčano kažnjen, sa 100.000 švicarskih franaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik01.08.2014. u 19:37
    Očekujem podmazano smanjivanje kazne.
    raz_bojnik