Zimski sportovi

Subban i Canadiensi postigli dogovor

Željka Jurkas • nedjelja, 03.08.2014.
Subban i Canadiensi postigli dogovor

Zadnja dva neriješena slučaja arbitraže ipak nisu dočekala odluku komisije. Iako su Montreal Canadiensi i P.K. Subban došli blizu, dugotrajni dogovor je ipak postignut…

Pittsburgh Penguinsi su na samo jutro prije službenog početka arbitražnog postupka s Nickom Spalingom objavili da su dvije strane došle do sporazuma. Spaling će iduće dvije sezone nositi crno-zlatni dres s pingvinom na prednjoj strani uz naknadu od 4.4 milijuna dolara. To je gotovo sredina iznosa s kojim su obje strane namjeravale ući na arbitražu te malo više od onoga što su Pensi htjeli platiti. Ovim potpisom je Pittsburgh (osim što je pojačao zadnje dvije linije) iskoristio ukupno 49 od 50 dozvoljenih ugovora, a očekuje se da će zadnji biti Brandon Sutter, bilo za kraći ili duži period.

Malo drugačiji scenarij imao je slučaj Habsa i Subbana. Zazivan s gotovo svih strana dugotrajni dogovor ipak nije došao prije zakazanog sastanka u Torontu, a da su se nakon tog prvog saslušanja našli u neugodnoj situaciji, malo je reći. Gotovo 30 sati nakon početka postupka, objavljeno je da je dogovor postignut bez treće strane te da će P.K. ostati vjeran dresu Le Bleu-Blanc-Rouge još osam sezona za prosječno 9 milijuna dolara godišnje. Očekivan i jedva dočekan potez uprave Habsa osigurao im je jednog od najboljih braniča NHL-a danas i temelj na kojemu mogu graditi uspješnu momčad.

Potpisivanje nevezano za arbitražu napravili su Ottawa Senatorsi. Robin Lehner potpisao je prijelazni ugovor na tri godine s prosječno 2.225 milijuna dolara po sezoni.

Zadnjih par sezona Teemu Selanne nas je naučio da nakon svake sezone ostavlja otvorenu mogućnost povratka i da u bilo kojem trenu ljeta tu odluku moze obznaniti. No, ovo ljeto, ali i nova sezona će biti drugačije jer se Selanne neće vraćati. Anaheim Ducksi su objavili da će 11. siječnja 2015. umiroviti dres s brojem 8 na domaćoj utakmici s Winnipeg Jetsima, time dajući svejevrsnu počast Selanneovoj prvoj momčadi, originalnim Jetsima (danas Arizona Coyotesima).

U ostalim vijestima, vratar Flyersa, Steve Mason, slomio je mali prst na desnoj ruci i očekuje se da će oporavak trajati dva tjedna.

Foto - Wikipedia, Lisa Gansky

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!