Nogomet

Video: Naslov pobjednika Emirates Cupa pripao Valenciji, povratnički pogodak Radamela Falcaa

Davor Mikulić • nedjelja, 03.08.2014.
Video: Naslov pobjednika Emirates Cupa pripao Valenciji, povratnički pogodak Radamela Falcaa
Foto: EPA

Završeno je sedmo izdanje Emirates Cupa, a naslov pobjednika prvi je put pripao Valenciji koja je nakon jučerašnjeg poraza slavila protiv Benfice 3:1. Ipak, Španjolcima je pomogao i Monaco koji je s minimalnih 1:0 porazio domaćina Arsenala...

Iako je nakon subote i prvih dviju utakmica Arsenal imao naizgled velikih pet bodova prednosti, prvo mjesto je osvojila Valencia pobjedom nad Benficom koja je London napustila s dva poraza iz isto toliko utakmica.

Za odlično otvaranje prve utakmice drugog dana pobrinuo se Derley savladavši vratara Valencije već u drugoj minuti. Prilika nije nedostajalo, ali na odmor se ipak otišlo bez novih promjena.

U nastavku, jednako kao u prvom dijelu, nije dugo trebalo čekati na pogodak. U 49. minuti za izjednačenje je precizan bio Jose Gaya, a pet minuta poslije Valencia je preokrenula rezultat preko Piattija.

Potvrda Valencijine pobjede stigla je u 60. minuti kada je mrežu zatresao i Guardado.

Portugalcima je to bio treći poraz u samo četiri dana, a otkako su krenuli s pripremama za novu sezonu upisali su tek dvije pobjede i čak šest poraza.

Za razliku od njih, Monaco je nastavio s dobrim rezultatima pa je današnjom pobjedom protiv Arsenala omogućio naslov Valenciji. Topnici su u prvom dijelu bili dosta lošiji nego tijekom jučerašnjeg susreta pa je to iskoristila momčad iz Kneževine i na odmor odnijela minimalnu prednost.

Do nje su došli u 37. minuti kada je Radamel Falcao sjajno reagirao na ubačaj iz slobodnog udarca i glavom pogodio mrežu, što se pokazalo i konačnim rezultatom, iako su igrači Arsenea Wengera u nastavku bili puno konkretniji i ozbiljniji po vrata našeg Subašića.

Danijel Subašić je početkom drugog poluvremena imao sjajnu reakciju kada je obranio udarac Wilsherea, no pred kraj susreta glavni sudac progledao mu je kroz prste i dodijelio samo žuti karton. Naime, u situaciji jedan na jedan, hrvatski vratar je zakasnio s reakcijom i srušio igrača Arsenala unutar šesnaesterca. Atkinson je pokazao na bijelu točku, ali na signalizaciju pomoćnika lopta je vraćena na samu crtu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!