Nogomet

Tudor: "Utakmica sa Slaven Belupom bila je pokazatelj da s pravom možemo očekivati prolaz"

Ante Zovko • srijeda, 06.08.2014.
Tudor: "Utakmica sa Slaven Belupom bila je pokazatelj da s pravom možemo očekivati prolaz"
Foto: Duje Bonačić

Optimizam nije napustio trenera Hajduka Igora Tudora, koji je opet poručio da će Hajduk svladati Šahter i proći treće pretkolo Europske lige. Igrači su, tvrdi, puni motiva.

Hajduk će u četvrtak pokušati nadoknaditi dva gola zaostatka poslije prošlotjednog poraza 2:4 u kazahstanskom Karagandiju. Već poslije povratka s te utakmice Tudor je održao podužu konferenciju za medije na kojoj je iznio svoje viđenje situacije i poručio kako će Hajduk pobijediti u uzvratu i proći dalje.

Pri tome je ostao i dan prije ogleda sa Šahterom, tri dana poslije prve prvenstvene pobjede u sezoni, 2:0 protiv Slaven Belupa:

"Dovoljno je riječi potrošeno, vrijeme je za konkretna djela, za pobjedu i prolaz. Uvjeren sam da će se to dogoditi. Igrači jedva čekaju da počne utakmica jer im je motiv velik. Utakmica sa Slaven Belupom bila je poticaj, pokazatelj da s pravom možemo očekivati prolaz", rekao je Tudor.

Hajduk je tri od četiri gola u Kazahstanu primio poslije prekida. Na pitanje da li je njegova momčad u pripremi ovog susreta posebno vježbala branjenje prekida, Tudor je odvratio:

"Iako smo te elemente vježbali i prije prve utakmice, stavili smo poseban naglasak kroz protekli tjedan na to i uvjeren sam da će to dobro funkcionirati. Ne događa se svaki put da se prime četiri gola iz šest ubačaja. Taj postotak golova je prevelik."

Na novinarsku sugestiju da konferencija u petak i obećanje prolaza nije bilo pametno, Tudor je ponudio kontru: "Mislim da je bila pametna, mislim da je bila motivirajuća i uvjeren sam da će se momci sutra bacati na glavu."

"Ponavljam svojim igračima da se nogomet ne igra nogom nego s dvije stvari: glavom i srcem. Noge su tu pomoćno sredstvo", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • abracadabra06.08.2014. u 17:13
    Prolaz? ako se obrana ne uozbilji i napadači ne budu imali svoj dan - jako teško
    abracadabra
  • Obrisan korisnik06.08.2014. u 15:43
    Slaven i Europa to nije isto!
    Obrisan korisnik