Nogomet

DFB razmišlja o povlačenju kandidature, Wembley sve izvjesniji kao domaćin finala Eura 2020.

Ante Zovko • srijeda, 06.08.2014.
DFB razmišlja o povlačenju kandidature, Wembley sve izvjesniji kao domaćin finala Eura 2020.

Čelnici Njemačkog nogometnog saveza otkrili su da će možda odustati od kandidature za organizaciju polufinala i finala Europskog prvenstva 2020. godine. Tako bi jedini preostali kandidat bio londonski Wembley.

Wembley i Allianz Arena u Münchenu jedini su kandidati za organizaciju završnice Europskog prvenstva 2020. koje će UEFA održati u 13 različitih država kako bi obilježila 60. godišnjicu turnira.

Izbor domaćina održat će se 19. rujna ove godine, a Wembley bi mogao biti jedini na popisu jer je Njemački nogometni savez priopćio da želi organizaciju Eura 2024.

"Imamo dvije mogućnosti: organizirati završnu fazu ili četiri utakmice prvog kruga. Naša je odluka otvorena", izjavio je Wolfgang Niersbach za Press Association Sport.

"Imamo izvrsne odnose s Engleskim savezom. Često sjedimo zajedno i razmišljamo o tome kako podržati jedni druge. Još je uvijek otvoreno, ali mislim da će i Wembley i München biti na karti Europskog prvenstva 2020. Razgovori o završnoj fazi natjecanja su još u tijeku."

Čelnici FA-a i DFB-a u lipnju su razgovarali o povlačenju njemačke kandidature, a Nijemci su inicirali taj prijedlog.

Niersbach je dodao da je već u listopadu 2013. na općoj skupštini DFB-a iznio plan o kandidaturi Njemačke za organizaciju Eura 2024., što bi bilo prvo veliko nogometno natjecanje u Njemačkoj od Svjetskog prvenstva 2006.

Turska je već ranije najavila kandidaturu za Euro 2024. nakon što nije uspjela u namjeri samostalne organizacije Eura 2020.

Većina gradova kandidata za Euro 2020. traži organizaciju triju utakmica prve faze i jedne u nokaut-fazi. To su Glasgow, Cardiff, Dublin, Bilbao, Rim, München, Stockholm, St. Peterburg, Amsterdam, Bruxelles, Kopenhagen, Jeruzalem, Sofija, Bukurešt, Budimpešta, Baku, Minsk i Skoplje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani06.08.2014. u 23:21
    Šteta što neće biti u Münchenu, bliže je nego London.
    Bogomdani
  • cameosis06.08.2014. u 20:35
    prcalo ih to selo münchen. finalna utakmica se morati igrati u frankfurtu i nigdje drugdje.
    cameosis