Nogomet

Maglica: "Mogli smo i bolje proći. Dnipro je odličan"

Ante Zovko • petak, 08.08.2014.
Maglica: "Mogli smo i bolje proći. Dnipro je odličan"
Foto: Duje Bonačić

Strijelci za Hajduk u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europske lige protiv Šahtera, Tino Sven Sušić i Anton Maglica, najavili su predstojeće izazove Splićana u prvenstvu i Europi.

Sušić i Maglica su postigli prva dva gola u pobjedi 3:0 protiv Šahtera kojom je Hajduk poništio poraz 2:4 u Kazahstanu i izborio doigravanje Europske lige s ukrajinskim Dniprom.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine još traži pravu formu poslije ozljede koja ga je mučila na početku sezone. Komentirao je u kakvom je trenutačno stanju:

"Nedostaje mi ritma. Već sam pola sata prije kraja utakmice počeo 'padati'. Trebat će mi još utakmica ili dvije da se vratim u pravu formu."

U nedjelju Hajduk gostuje kod Lokomotive. Sušić kaže da očekuje nastavak dobre forme: "Bit će jako teško, ali ako budemo igrali kao protiv Šahtera, vjerujem u pobjedu."

21. kolovoza Hajduk će u Kijevu igrati protiv Dnipra. Sušić se veseli što će uzvratni susret biti na Poljudu: "Radi se o jako kvalitetnoj momčadi. Bit će nam teško, no borit ćemo se kao i dosad. Uvijek mi je ljepše igrati drugu utakmicu kod kuće jer znamo da će biti pun stadion."

Maglica nije bio oduševljen kad je čuo da će se Hajduk s Dniprom boriti za ulazak u Europsku ligu:

"Mogli smo i bolje proći. Dnipro je odličan. Imaju tri bivša Hajdukovca, a sad su dobro krenuli u prvenstvu, s dvije pobjede. Idemo igrati kao što smo u četvrtak i bit će gusto, ali nadam se našem prolazu."

Upitan zašto je Hajduk pao u završnici ogleda sa Šahterom, napadač je odvratio: "Nije lako svih 90 minuta igrati presing. Pokušavali smo što je više moguće, ali vrijeme je bilo teško i u nekim trenucima se osjetio pad u igri. Oni su išli na duge lopte, nisu ništa ostvarili iz igre. Mi smo kontrolirali cijelu utakmicu i na kraju zabili treći gol."

Hajduk podiže formu, kaže Maglica: "Možda se još nismo bili dobro uigrali. Polako ulazimo u dobru formu. Vratilo je se nekoliko standardnih igrača poput Sušića i Vršajevića, Kalinić je stao na gol i to je odmah druga ekipa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!