Nogomet

Kek: "Šerif nije niti najteži niti najlakši protivnik kojeg smo mogli dobiti"

Ante Zovko • petak, 08.08.2014.
Kek: "Šerif nije niti najteži niti najlakši protivnik kojeg smo mogli dobiti"
Foto: Davor Sajko

Rijeka će početi pripremati se za Šerif kad za to dođe vrijeme, poručio je trener Matjaž Kek poslije ždrijeba doigravanja za ulazak u Europsku ligu koji je donio Riječanima momčad njihovog igrača.

Moldavski Šerif posjećivao je proteklih godina Hrvatsku igrajući protiv Dinama u pretkolima Lige prvaka, a ove godine borit će se s Rijekom za jesen u Europskoj ligi.

To je momčad čiji je kapetan donedavno bio Miral Samardžić, koji je danas igrač Rijeke. Samardžić će sigurno biti veliki izvor informacija za trenera Matjaža Keka, koji je kratko komentirao ples kuglica u razgovoru za Rijekine službene stranice:

"Riječ je o protivniku koji već ima ime u Europi i koji je igrao u Hrvatskoj. Protivnik kojeg treba prvo vidjeti i analizirati i o onda o njemu možemo govoriti", izjavio je slovenski strateg. "Nije niti najteži niti najlakši protivnik kojeg smo mogli dobiti. Naš Miral Samardžić dolazi iz tog kluba, pa će vjerojatno informacije ići u oba smjera. Prije te utakmice mi u HNL-u imamo Split i Slaven Belupo, pa ćemo o Šerifu kad za to dođe vrijeme."

Samardžić je rekao da je sretan što je ždrijeb na Kantridu doveo baš momčadi iz Tiraspola:

"Šerif ima brze bočne napadače, igra im se svodi na probijanje bokova koje treba zatvoriti i puno toga polažu na individualne pokušaje. Znamo da je naša snaga kolektiv i vjerujem da ćemo to pokazati i napraviti ono što svi želimo."

Prva utakmica bit će 21. kolovoza u Rijeci, a uzvrat je 28. kolovoza u Tiraspolu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy08.08.2014. u 17:58
    sve je to u redu, ne treba dopustiti svojoj ekipi da se opusti, treba respektirati protivnika, ali isto tako treba reći stvari onakvima kakve jesu... a ne se skrivati iza floskula
    danchy
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 17:17
    Zna Kek šta radi, nije on lud da ne zna kako su dobili najlakšeg mogućeg protivnika. Kod nas je često podcjenjivanje i mora se psihički pripremiti igrače da nema lakog protivnika. Neće biti lako, ali vjerujem da će proći :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 16:52
    Kek super si, al da nije najlakši?! Tko je lakši od Sheriffa: Feyenoord, Inter, Real Sociedad, Panathinaikos ili Club Brugge?!
    Obrisan korisnik
  • danchy08.08.2014. u 16:38
    Sheriff je uvjerljivo najlakši protivnik kojeg ste mogli dobiti.
    danchy
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 16:15
    Uz krcat stadion i ludilo na tribinama do prolaza u grupe uefe. FF
    Obrisan korisnik