Nogomet

Ventura: "Činjenica da je u ligi ispred Hajduka dovoljno govori o Splitovoj kvaliteti"

Ante Zovko • petak, 08.08.2014.
Ventura: "Činjenica da je u ligi ispred Hajduka dovoljno govori o Splitovoj kvaliteti"
Foto: FaH

Natjecateljska forma bit će Splitova prednost u doigravanju Europske lige, istaknuo je trener Torina Giampiero Ventura, koji se tek treba detaljnije upoznati s hrvatskim prvoligašem.

Split će biti jedan od četiri hrvatska kluba u posljednjem pretkolu Europske lige, a dobio je protivnika iz jedne od vodećih europskih liga. Torino pak tek počinje sezonu na kraju kolovoza, kada će Split već imati dvoznamenkasti broj utakmica na kontu.

Poslije eliminacije Mike, Hapoel Beer Sheve i Čornomoreca, ni talijanska momčad ne čini se kao prevelika prepreka. Trener Giampiero Ventura upoznat je s rezultatima iskusne momčadi s Parka mladeži, no kaže da je tek treba pogledati:

"Nismo imali sreće jer se susrećemo s momčadi koja je u natjecateljskom ritmu za razliku od nas. Oni su već odigrali devet utakmica, šest u Europskoj ligi i tri u prvenstvu, te još nisu izgubili."

Torino je u trećem pretkolu Europske lige svladao švedskog prvoligaša Brommapojkarnu 3:0 i 4:0, no Ventura kaže da očekuje teži dvoboj od toga sa Splitom:

"Činjenica da je u ligi ispred Hajduka dovoljno govori o Splitovoj kvaliteti. Kvalitetniji su od Brommapojkarne, pa očekujemo puno teži ogled. Ali pošto imamo neke svoje ambicije, ime protivnika na kraju nije bitno nego kako ćemo mu se suprotstaviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Marsonia08.08.2014. u 23:26
    U prijateljskom dvoboju sa švedskim prvoligašem...svašta. A onda su nakon tjedan dana odigrali još jedan prijateljski u Torinu.
    Marsonia
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 19:37
    Nakon tri kola su ispred, to je baš neko mjerilo...
    Obrisan korisnik
  • Zdren08.08.2014. u 18:40
    "Prijateljski ogled" Torino - Brommapojkarna je bila uzvratna utakmica 3. kola kvalifikacija. Prva je završila 3-0 također za Torino.
    Zdren
  • etti08.08.2014. u 16:28
    Korektna izjava Venture, vrlo oprezno pristupa ovom duelu, a pogotovo dok još ne zna ništa o Splitu
    etti