Ostali sportovi

Blanka Vlašić: "Forma je optimalna uoči Europskog prvenstva"

Sportnet • petak, 08.08.2014.
Blanka Vlašić: "Forma je optimalna uoči Europskog prvenstva"
Foto: FaH

Nekoliko dana prije početka kvalifikacija skoka u vis najbolja hrvatska visašica Blanka Vlašić iznijela je svoja očekivanja pred Europsko prvenstvo u Zürichu.

Od 12. do 17. kolovoza Zürich će biti poprište najboljih europskih atletičara na kojem će Hrvatsku zastupati nikad brojnija delegacija.

Uz Sandru Perković, najveća hrvatska uzdanica za medalju je Blanka Vlašić koja s nestrpljenjem očekuje početak natjecanja, ali i ističe probleme sa starom ozljedom.

Mulabegović zbog ozljede otkazao nastup

Hrvatski predstavnik u bacanju kugle Nedžad Mulabegović prisiljen je otkazati nastup na Europskom prvenstvu. Ozljeda je bila jača te će Hrvatska tako ostati na dva predstavnika u ovoj disciplini, Marinu Premeru i Stipi Žuniću.

Osim nesretnog Mulabegovića za Zürich je zbog ozljede upitan i diskaš Martin Marić, no nada se kako će ipak nastupiti na Europskom prvenstvu.

„Veselim se Europskom prvenstvu zbog uspješne sezone. Voljela bih u Zürich putovati bezbrižno, no zadnjih sedam dana borim se s ozljedom desne Ahilove tetive. Idem na terapije laserom, no treninge odrađujem bez problema. Inače, u dobrom sam stanju kada su skokovi u pitanju i forma je upravo onakva kakva bi trebala biti uoči Europskog prvenstva“, rekla je Blanka Vlašić.

Iako na Prvenstvu zbog ozljede neće nastupiti jedna od favoritkinja za odličje Ana Čičerova, Blanka, koja zajedno s Anom Šimić čini hrvatski duo ženskog dijela skoka u vis, respektira ostale suparnice od kojih ističe: „Kao najopasniju suparnicu bih istaknula drugu Ruskinju, Mariju Kučinu koja također skače dva metra, a skupila je već i dosta iskustva na natjecanjima. Nikako ne treba podcijeniti vrlo iskusnu Španjolku Ruth Beitiu, ali ni odlične Poljakinje, Kasprzycku i Ličvinko“.

Blankin otac Joško Vlašić istaknuo je zadovoljstvo trenutnom Blankinom formom kazavši kako, usprkos problemima s Ahilovom tetivom, Blanka na Europsko prvenstvo odlazi spremna. A priupitan o rezultatu koji bi ga zadovoljio rekao je: „Svi znate koji je to rezultat s kojim bi Blanka bila zadovoljna. Ali dva metra su nekakva donja granica s kojom bismo bili zadovoljni na predstojećem Europskom prvenstvu. Zanimljivo je to da nam je organizator najavio novu i sasvim posebnu stazu na ciriškom stadionu, no nitko ne zna što bi to trebalo značiti“.

Kao i Joško Vlašić, Blankin skakački trener Bojan Marinović ističe kako je Blanka skakala sve bolje što je sezona više odmicala.

„Sezona je išla svojim putem, prema sve boljim i boljim skokovima. Upravo na zadnjem mitingu u Londonu skakala je najbolje i to su bili skokovi kakve priželjkujemo. Blanka je u jako dobroj formi, no čuli ste da postoji i ta mala ozljeda pa neću prognozirati njezin rezultat u Zürichu, izjavio je Marinović.

Autor: Davor Kovačević

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!