Nogomet

Video: Bešiktaš, Fenerbahče i Chelsea igrali u čast poginulih rudara

Davor Mikulić • subota, 09.08.2014.
Video: Bešiktaš, Fenerbahče i Chelsea igrali u čast poginulih rudara
Foto: EPA

U čast poginulim rudarima u turskoj pokrajini Manisi u petak navečer u Istanbulu je odigran mini turnir na kojem su sudjelovali Fenerbahče, Chelsea i pobjednik turnira Bešiktaš koji je protiv oba protivnika slavio minimalnim rezultatom...

Početkom svibnja u Somi je u rudniku ugljena život izgubilo više od 300 rudara što je najveća industrijska tragedija u povijesti Turske, a u petak navečer Istanbul je bio domaćin mini turnira koji se odigrao upravo u čast poginulim rudarima, a rezultat je ipak bio u drugom planu.

Turnir je odigran u trokut formatu, a svaka utakmica je trajala 45 minuta. Bešiktaš bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Blilića nakon prolaska u play-off Lige prvaka ostvario je dvije minimalne pobjede te osvojio prvo mjesto.

U prvoj utakmici protivnik je bio veliki rival Fenerbahče, a jedini pogodak postigao je Koybasi već u 11. minuti. Drugu pobjedu donio je Ersan Gulum u 43. minuti kada je protivnik bio Chelsea.

Momčad Josea Mourinha osvojila je drugo mjesto pobjedom protiv Fenera koji je turnir završio s dva poraza. Za vodstvo Chelseaja pogodak je postigao fantastičnim solo prodorom Diego Costa u 24. minuti, a sedam minuta poslije pobjedu je potvrdio Branislav Ivanović.

Sav prihod od ulaznica bit će doniran obiteljima poginulih rudara.

Rezultati:
Bešiktaš - Fenerbahče 1:0
Fenerbahče - Chelsea 0:2
Bešiktaš – Chelsea 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Marsonia09.08.2014. u 07:59
    Bravo Slavene! I izborili su playoff LP, ne EL..
    Marsonia