Nogomet

Legia iskalila bijes na Leczni, Vrdoljak dvostruki strijelac

Branimir Korać • subota, 09.08.2014.
Legia iskalila bijes na Leczni, Vrdoljak dvostruki strijelac
Foto: EPA

Nakon što je izbačena iz Lige prvaka i prebačena u play-off Europske lige, Legia je na svom stadionu u sklopu četvrtog prvenstvenog kola ugostila Lecznu i pregazila ju je s 5:0 uz dva pogotka Ivice Vrdoljaka...

Šok koji je Legia doživjela nakon što je kažnjena izbacivanjem iz play-offa Lige prvaka nakon nastupa igrača koji je bio suspendiran i nije imao pravo igrati protiv Celtica, nije pogubno utjecao na momčad.

Legia se vrlo brzo oporavila i u poljskom prvenstvu pregazila Lecznu s 5:0. Gosti su u prva tri kola bili bez poraza, Legia s druge strane u prva dva susreta na svom travnjaku uhvatila je tek bod, no u ovom susretu bila je posve drugačija priča.

U prvom poluvremenu gosti su sačuvali mrežu čistom, a onda su doživjeli potop. Bivši vratar Slaven Belupa Silvio Rodić pet puta je morao po loptu u mrežu, a posao domaćinu olakšao je i nekadašnji branič Cibalije Tomislav Božić koji je u 64. minuti skrivio kazneni udarac i zaradio isključenje.

Kazneni udarac realizirao je Ivica Vrdoljak kojem je to bio drugi pogodak na susretu nakon što je načeo Rodićevu mrežu već u 46. minuti. Osim Vrdoljaka za domaćina su pogađali i Sa Orlando dvaput te Kosecki jednom. Kapetan Legije odradio je svih 90 minuta jednako kao i Rodić na drugoj strani.

Poljsko prvenstvo, četvrto kolo:
Legia - Leczna 5:0

Ljestvica:
1. Belchatow 10
2. Gornik 8
3. Legia 7
4. Pogon 7 (-1)
...
9. Leczna 5
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!