Nogomet

Video: Eduardo da Silva postigao svoj prvi pogodak u dresu Flamenga

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.08.2014.
Video: Eduardo da Silva postigao svoj prvi pogodak u dresu Flamenga
Foto: Davor Sajko

U 14. kolu brazilskog prvenstva Flamengo je na Maracani s minimalnih 1:0 svladao Recife, a strijelac jedinog pogotka bio je bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva...

14. kolo brazilskog prvenstva donijelo je Flamengu domaći dvoboj protiv Recifea uz imperativ pobjede kako bi se pomaknuo sa samog dna ljestvice. U teškoj utakmici uspio je slaviti s 1:0 i to u samoj završnici utakmice.

Pobjedu domaćinu donio je Eduardo da Silva lijepim pogotkom glavom u 85. minuti susreta što je ujedno prvi profesionalni pogodak bivšeg hrvatskog reprezentativca u Brazilu.

Eduardo je utakmicu započeo na klupi, a u igru je ušao u 69. minuti umjesto Paulinha te je 16 minuta kasnije osigurao slavlje za oko 40 tisuća navijača na Maracani.

"Osjećaj je predivan, postići svoj prvi pogodak u prvom nastupu na Maracani. To je nešto što ću zauvijek pamtiti", poručio je Eduardo nakon susreta.

Ovo je tek deveti pogodak Flamenga ove sezone, a unatoč pobjedi ostao je u ugroženom društvu s 13 bodova jednako kao i Figueirense, Botafogo i Bahia, svega bod ispred posljednjeplasirane Coritibe.

Brazilsko prvenstvo, 14. kolo:
Flamengo - Recife 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2014. u 16:14
    Zanimljivo što radi propaganda protiv Eduarda. Čak i na sportnetu svi koji su komentirali u pozitivnom duhu dobili su minuse. Pitam se zašto. Da li se mijenja čitateljska i forumska populacija ili što je u pitanju? Zar nam ne bi trebalo biti drago nakon svega što je taj čovjek učinio za našu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • redscro11.08.2014. u 16:13
    Dudu mi je najdraži igrač naše reprezentacije ikada, no realnost je da je od svima znanog trenutka njegova karijera krenula nizbrdo i kasniji pozivi u reprezentaciju su bili više plod sentimentalnosti nego realne zasluge u tom trenutku. Siguran sam da ni s Duduom umjesto Jelavića ne bi ništa više... [više na forumu]
    redscro
  • Obrisan korisnik11.08.2014. u 13:44
    o snazi brazilske lige dovoljno govori podatak da je taj fred tamo glavni napadač. svi koji ne uspiju u europskom nogometu, ili koji (poput ronaldinha) kreću iznova nakon urušene karijere, vraćaju se tamo biti face. a zapravo sve što valja od brazila već od ranih dana odlazi u europu i šire. to su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • sportoz11.08.2014. u 13:12
    Što reći - legenda! Da ga je Brazil imao na SP, a ne onog diletanta Freda, uzeo bi naslov. Dalje od ovoga ne bih išao jer mi sjećanja na te događaje, pogotovo na nastup Hrvatske, pobuđuju osjećaj mučnine, gađenja i tjeraju na neprikladno i neprimjereno izražavanje.
    sportoz
  • Obrisan korisnik11.08.2014. u 12:51
    Majstor ostaje majstor !
    Obrisan korisnik