Nogomet

Ronaldo: "Prvi mi je pogodak dao samopouzdanje"

Borna Rupnik • srijeda, 13.08.2014.
Ronaldo: "Prvi mi je pogodak dao samopouzdanje"
Foto: EPA

Europski prvak Real Madrid osvojio je u utorak navečer u Cardiffu novi trofej, europski Superkup. Oba pogotka Sevilli postigao je Cristiano Ronaldo.

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo uspješno se vratio u momčad Real Madrida nakon problema s ozljedom. S dva je pogotka osigurao sebi i svojim suigračima osvajanje europskog Superkupa protiv Seville, aktualnog vlasnika pokala Europske lige.

"S obzirom da mi je to bila prva utakmica poslije oporavka, nisam bio siguran kako će stvari izgledati. No, osjećao sam se dobro, suigrači su mi pomogli, a prvi mi je pogodak dao samopouzdanje. Nisam osjećao bolove", prokomentirao je Ronaldo poslije utakmice.

Real Madrid zasluženo je pobijedio, smatra Ronaldo: "Igrali smo bolje i stvarali više prilika. Sevilla je imala šansu poslije naše pogreške kod 1:0, ali Real Madrid pružio je intenzivniju partiju i više napadao".

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti pohvalio je svoju zvijezdu i najavio pohod na nove naslove.

"Cristiano je bio fantastičan, on je bio igrač odluke. Sevilla se očekivano branila i pokušavala iz protunapada, ali dobro smo pokrili protivnika. Moja je momčad sjajna i mislim da smo na početku novog ciklusa, želimo velike rezultate u svim natjecanjima. Naš se stil nije promijenio u odnosu na prošlu sezonu", rekao je talijanski stručnjak.

Sevillin strateg Unai Emery svjestan je razlike u kvaliteti između ove dvije momčadi, a svojim nogometašima nema što zamjeriti.

"Dobro smo se branili, no nedostajalo nam je nešto u napadu, preciznosti i agresivnosti. Navijači su nas bodrili, i hvala im na tome, i na kraju smo im se zamalo odužili pogotkom. Oni shvaćaju da smo se trudili, da smo pokušali sve", izjavio je Emery poslije utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!