Rukomet

Zagrebaši slavili i u pripremnom susretu s Frisch Auf! Göppingenom

Zvonka Keliš • srijeda, 13.08.2014.
Zagrebaši slavili i u pripremnom susretu s Frisch Auf! Göppingenom

Momčad Zagreba nastavila je s dobrim igrama i rezultatima te je u novom pripremnom susretu u sklopu njemačke turneje s dva pogotka razlike svladala ekipu Frisch Auf! Göppingena.

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba nastavili su ove srijede s vrlo dobrim rezultatima na njemačkoj turneji u sklopu koje su protekloga vikenda na svom prvom pripremnom turniru, točnije, Spielothek kupu, osvojili drugo mjesto. Svladali su tada Zagrebaši u skupini A Eintracht Hildesheim (24:17) te su potom remizirali s Mindenom (11:11) u susretima igranima po 30 minuta da bi potom u finalu u normalnom dvoboju izgubili s četiri pogotka razlike od Lübbeckea (24:28).

Vrijeme je stoga bilo za novu postaju Zagrebaša na pripremnoj turneji, a ona je označavala prijateljski susret s Frisch Auf! Göppingenom koji je nekoliko dana ranije, pak, bio bolji od francuskog Chamberyja (36:25) u sklopu svojih priprema za novu sezonu. No, Zagrebaši su pomalo iznenadili Nijemce te su nakon zanimljivih 60 minuta igre upisali slavlje 26:24.

Slika 1 od 1.

Dobro su Zagrebovi Lavovi krenuli u susret te su u osmoj minuti stigli do prve prednosti od dva pogotka (4:2). Čuva potom Zagreb stečeno vodstvo sve do završnice prvog dijela kada se pomalo bude Nijemci te serijom 3-0 preokreću rezultat u svoju korist (9:8). Nisu se Zagrebaši tada predavali te su ubrzali ritam i izjednačili rezultat da bi na odmor otišli s minimalnom prednošću (12:11).

Nastavio je hrvatski prvak s dobrom igrom i u drugom poluvremenu te se po prvi se puta odvaja i na na +3 (16:13) u 33. minuti. Sredinom drugoga dijela i uslijed dobre igre svojih momaka trener Boris Dvoršek priliku daje i igračima s klupe pa tako svoj prvi nastup za Zagreb upisuje Mateo Lukačec. Iskoristila je to, međutim, njemačka momčad te ubrzo poravnava rezultat na 18:18, uspijeva osigurati i svojih prvih +2 u susretu (21:19), no Zagreb ne posustaje, ponovno izjednačava te te pogotkom Luke Šebetića osigurava novo vodstvo 24:23, dok končanih 26:24 za slavlje svoje momčadi postavlja mladi Lovro Mihić.

Najefikasniji u redovima Zagreba bili su Zlatko Horvat i Sandro Obranović s po pet postignutih pogodaka, a po tri su dodali Luka Raković i Mario Vuglač. Filip Ivić sakupio je odličnih 17 obrana, a Ivan Stevanović se i dalje oporavlja od ozljede gležnja te se u klubu nadaju kako će biti spreman za nadolazeći pripremni turnir ovoga vikenda, dok je Nikola Marinović sakupio četiri obrane, a Primož Prošt njih osam. Najbolji kod Frisch Auf! Göppingena bio je Kevynn Nyokas s pet golova, a po četiri su dodali Tim Kneule i Anton Halen.

Pred Zagrebašima je sada nastavak treninga i uigravanja za nadolazeću sezonu, kao i posljednja postaja njemačke turneje, točnije, Sparkassen kup na kojem će ovoga vikenda u skupini A RK Zagreb snage odmjeriti s ekipama Füchse Berlina te Chamberyja, svog bivšeg igrača Jerka Matulića.

Prijateljska utakmica:
Frisch Auf! Göppingen - RK Zagreb 24:26 (11:12)

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.08.2014. u 23:05
    opa, dobar rezultat. Frischauf je više nego solidna ekipa, pog. u njihovoj dvorani.
    narada108