Rukomet

Zagrebaši preko Kadetten Schaffhausena do petog mjesta na Sparkassen kupu

Zvonka Keliš • nedjelja, 17.08.2014.
Zagrebaši preko Kadetten Schaffhausena do petog mjesta na Sparkassen kupu

Rukometaši Zagreba u svom su posljednjem nastupu na Sparkassen kupu, te ujedno i na njemačkoj turneji, sigurno slavili nad ekipom švicarskog Kadetten Schaffhausena čime su osigurali i peto mjesto na ovom tradicionalnom pripremnom turniru.

Hrvatski rukometni prvak ove je nedjelje zakoračio u svoj posljednji dan na njemačkoj turneji te samim time u dvoboj za peto mjesto na Sparkassen kupu. Nakon remija 29:29 s Füchse Berlinom te poraza 25:29 od Chamberyja dan ranije vrijeme je bilo da RK Zagreb krene u borbu za peto mjesto u Ehingenu gdje je na suprotnoj strani terena Längenfeld dvorane čekala ekipa Kadetten Schaffhausena.

Susret u Ehingenu ponovno dobro otvara vratar Filip Ivić, koji je uslijed ozljede gležnja Ivana Stevanovića, morao preuzeti veću odgovornost i minutažu među Zagrebovim vratnicama. Vrlo dobar ponovno je bio i mladi Lovro Mihić koji zajedno s Josipom Valčićem, Lukom Stepančićem te Sandrom Obranovićem odvodi Zagreba na lijepih 6:1. Počeo se tada buditi Kadetten koji se uspijeva približiti na minus dva (6:8) sredinom prvoga dijela, no momci Borisa Dvoršeka ubacuju potom u brzinu više i do odlaska na odmor osiguravaju odlično vodstvo 18:11.

Zadovoljan i Ivić

"Sparkassen se pokazao kao jako dobar turnir na koji mi idemo iz godine u godinu. U subotu smo imali dvije jako naporne utakmice, prvu sa Berlinom, drugu sa Chamberyjem. To su jake europske ekipe i jako smo zadovoljni iako u drugoj utakmici protiv Chamberyja ne mogu reći da smo zakazali, ali umor je učinio svoje. No, odmorili smo se i protiv Kadettena smo pokazali želju i borbu kako u napadu tako i u obrani i cijela ekipa je zasluženo pobijedila", kazao je Zagrebov vratar Ivić.

Odlične predstave pružao je Ivić na cijeloj njemačkoj turneji te se stoga nada kako će u istom ritmu nastaviti i dalje: "Mogu reći da sam zadovoljan, ovo je peta, šesta utakmica zaredom da kontinuirano jako dobro branim. S Kelentrićem radim jako dobro te se nadam da ću tako i nastaviti. Stevanović je sve bolje i bolje, oporavlja se, drago mi je zbog njega te mislim da će za Francusku biti spreman. Nadam se da ćemo nas dvojica i dalje braniti kao što smo i do sada branili."

Nastavili su Zagrebaši u istome ritmu i u uvodnim minutama drugoga poluvremena te se tako odvajaju na 20:13, a njihovu suparnici do sredine drugoga dijela smanjuju svoj zaostatak na minus pet (18:23). Vrijeme je stoga bilo da Hrvati ponovno ubace u brzinu više te tako do ulaska u završnicu susreta nanovo odlaze na sedam pogodaka prednosti (27:20). Do samoga kraja Zagreb povećava svoju prednost te upisuje konačno slavlje 34:27.

Najefikasniji u redovima Zagreba bio je Lovro Mihić sa sedam postignutih pogodaka, po njih pet dodali su Luka Raković i Ilija Brozović, Filip Ivić obranio je 13 lopti, a Ivan Stevanović četiri, dok su najbolji kod Kadetten Schaffhausena bili David Graubner, Marko Mamić i Manuel Liniger s po pet golova, a Jonas Maier je sakupio četiri obrane.

"Iza nas je pobjeda sa sedam razlike koja bi bila i preko deset da smo ganjali prvu postavu. Odigrali smo dobru utakmicu. Turneja je bila jako dobra, sve je bilo dobro, kako treninzi tako i utakmice, a činjenica je da smo odigrali jednu lošu utakmicu, onu protiv Chamberyja. Da smo to dobili, a objektivno smo trebali, turneja bi bila savršena. Igrali smo odlično s Mindenom i Göppingenom te smo uzeli bod Füchse Berlinu, jednoj od vodećih momčadi Bundeslige. Prema tome sjajna je turneja iza nas, mnogo kvalitetnih utakmica smo odigrali i igrali smo bolje nego prošle godine. Napravili smo pomak i iskorak", otkrio je Zagrebov trener svoje viđenje njemačke turneje i učinjenog na istoj.

"Možemo biti zadovoljni cijelom turnejom, kvalitetno smo igrali i digli smo se u odnosu na prošlu godinu te smo isprofilirali momčad. Imali smo samo na posljednjoj utakmici problema jer je Šprem dobio protiv Chamberyja nezgodan udarac u kvadriceps pa smo ga malo poštedjeli, kao i Obranovića koji ima ozljedu na stopalu, bezazlenu, ali bolnu. No, za kraj smo odigrali sjajnu utakmicu, na dobrom smo putu, sada se treba dobro odmoriti i pripremiti za novi turnir koji nas čeka u Francuskoj i potom brusiti formu za početak sezone", zaključio je trener Dvoršek.

U preostalim susretima dana momčad Frisch Auf! Göppingena slavila je u susretu za treće mjesto a bolja je s 28:23 bila od ekipe Chamberyja. David Miličević zabio je jedan gol, dok se Jerko Matulić nije upisao u strijelce. Borba za naslov također je bila zanimljiva, a mađarski Veszprem naslov je na Sparkassen kupu obranio protiv njemačkog Füchse Berlina slavljem 34:29 u koje je Renato Sulić ugradio tri pogotka.

Sparkassen kup 2014.:

Utakmica za peto mjesto:
RK Zagreb - Kadetten Schaffhausen 34:27 (18:11)

Utakmica za treće mjesto:
Chambery - Frisch Auf! Göppingen 23:28 (13:14)

Finale:
Füchse Berlin - Veszprem 29:34 (16:19)

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!