Nogomet

Bilić odbija alibi: "Dobijemo li Arsenal, to neće biti čudo za CNN"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.08.2014.
Bilić odbija alibi: "Dobijemo li Arsenal, to neće biti čudo za CNN"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić u utorak će odmjeriti snage s Arseneom Wengerom u Ligi prvaka, u utakmici za kojoj kaže da itekako ima što izgubiti.

Ždrijeb četvrtog pretkola Lige prvaka spojio je turski Bešiktaš Slavena Bilića i engleski Arsenal Arsenea Wengera. No, Bilić vjeruje da njegova momčad ima svoju šansu za prolaz u grupnu fazu te će je pokušati iskoristiti.

"Arsenal je zadnja momčad koju smo željeli. Wengerove momčadi uvijek su brze, živahne i vole igrati. Međutim, ne prihvaćam filozofiju u kojoj nemamo što izgubiti. To je alibi. I ja osjećam pritisak kao trener velikog kluba, imamo 15 milijuna navijača koji žele uspjeh", poručio je Bilić za Daily Mail uoči dvoboja u Istanbulu u utorak navečer.

Pritisak Biliću nije stran, poput onoga poznate večeri na Wembleyju i pobjede nad Engleskom 3:2.

"Engleska je bila favorit i trebala je pozitivan rezultat pred 80.000 svojih navijača. No, znamo da autsajderi mogu pobijediti, a dobijemo li Arsenal, to neće biti čudo koje će završiti na CNN-u", smatra Bilić.

Priznao je i kako je imao sedam ponuda engleskih klubova u svojoj trenerskoj karijeri: "Osjećam povezanost s Engleskom, tamo sam proživio važan dio svog života i čini mi se da me tamo vole. Volim njihov pristup nogometu. Ako me pitate gdje bih volio trenirati, na prvom je mjesto Engleska, a tek daleko iza sve ostale zemlje. No, to je budućnost, Istanbul je sadašnjost, odgovara mi kao grad i volim ga".

Arsenal je pogodio dovođenjem Čileanca Alexisa Sancheza, tvrdi Bilić, koji najboljim igračem u redovima Topnika smatra Aarona Ramseyja.

"Arsenal bi morao napasti naslov prvaka, ali mislim da je Chelsea prvi favorit. Oni mogu parkirati autobus ili natjerati suparnika da parkira autobus. Ramsey je na terenu najvažniji igrač Arsenala, on je ponajbolji u svim segmentima. Osim toga, Arsenal se neće uplašiti atmosfere, prošle su sezone lakoćom pobijedili Fenerbahče", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199019.08.2014. u 02:45
    to je stav, bravo Nane!
    Hrvoje1990
  • cameosis18.08.2014. u 19:05
    biliću, gazi te engleze!
    cameosis